PVC Vloer met Vloerverwarming

Voor optimaal comfort

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

OPTIMAAL GENIETEN VAN VLOERVERWARMING

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat dit nou eenmaal een hoog comfort biedt. Met vloerverwarming bereikt u de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënisch, mooier, én gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een belangrijke rol. Knulst Vloeren levert en monteert zowel vloerverwarming als PVC vloer!

VLOERKOELING: KEEP IT COOL!

Bij duurzame vloerverwarming systemen raden wij altijd aan om gebruik te maken van de mogelijkheid tot koeling met hetzelfde systeem. In combinatie met duurzame energievoorziening gebruikt u de warmte die in de zomer vrij komt bij het koelen voor het verwarmen in de winter. Dit heet regenereren. Omgekeerd geldt hetzelfde, de kou die vrij komt bij verwarmen, wordt opgeslagen om te koelen in de zomer. Ruimtekoeling op deze manier is vele malen duurzamer, goedkoper in energiekosten tot wel 25% en ook veel gezonder dan koelen met conventionele airconditioningsystemen. Deze gebruiken niet alleen veel stroom, maar verspreiden ook vaak ziektekiemen met als gevolg een ongezond leef- en werkklimaat. Daarnaast is het comfort ook veel hoger, omdat de lucht niet voelbaar in beweging is. Geen tocht, geen stof en geen geluid.

WARM IN DE WINTER, KOEL IN DE ZOMER

In de verwarmingsbuizen stroomt in de winter water met temperaturen van 30° tot 40° C en in de zomer van 14 tot 17°C. Dus met eenzelfde systeem is uw woning lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. De koeleenheid kan ook eventueel later nog aangesloten worden.

VOORDELEN VAN VLOERVERWARMING

Vloerverwarming heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming. De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst. U heeft geen zichtbare verwarmingselementen meer in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst. Vloerverwarming is energiebesparend! De temperatuur kan 1 à 2 graden lager ingesteld worden. En vloerverwarming is een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid. Geen last meer van allergieproblemen. Hieronder alle voordelen nog eens op een rij!

VLOERVERWARMING IS VEILIGER

  • Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren.

VLOERVERWARMING IS ZUINIGER

  • Tot 10% besparing als gevolg van een lager in te stellen ruimtetemperatuur.
  • Toegepast als LTV (lage temperatuur verwarming) in combinatie met een HRketel nog eens 10 tot 15% besparing ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen.

VLOERVERWARMING IS GEZONDER

  • Betere handhaving van de luchtvochtigheid.
  • Minder stofcirculatie.
  • Minder kans op huisstofmijt.

VLOERVERWARMING IS COMFORTABELER

  • Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat wordt het over het algemeen als aangenamer ervaren.
  • Verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsmodel.
  • Geen last van luchtcirculatie (tochtverschijnselen) of de onaangename reuk van verbrand stof door hoge plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren op kunnen treden.

VLOERVERWARMING IS PRAKTISCHER

Geeft meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen (bijvoorbeeld radiatoren) en geen belemmeringen bij het plaatsen en indelen van meubelen.

VLOERVERWARMING IS HYGIËNISCHER

Geen schoonmaakproblemen (radiatoren en convectoren zijn vaak lastig schoon te maken).

VLOERVERWARMING IS ESTHETISCHER

Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen in het zicht.

INSPIRATIE EN SHOWROOM

Benieuwd naar PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming? Laat u inspireren door de sfeervolle interieurs die Knulst Vloeren voor u geselecteerd heeft. Uw favoriete vloer in het echt bewonderen? Plan dan een showroom-bezoek en laat u vrijblijvend adviseren over de aanleg van vloerverwarming in combinatie met een nieuwe PVC vloer in uw woning. Welkom!

659