Visgraat
PVC Vloeren

Tijdloos en dé trend van dit moment

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

PVC is uitermate geschikt om een visgraat vloer mee te realiseren. PVC visgraat is dan ook een van de meest populaire vloeren van het moment. Bij Knulst Vloeren kunt u terecht voor tientallen soorten visgraat PVC vloeren. Laat u inspireren op onze website of bezoek de Knulst showroom.

Over PVC visgraat

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een zeer uniek soort kunststof. PVC wordt onder andere gebruikt voor speelgoed, kozijnen, leidingen. Een andere populaire toepassing van PVC is in vloerbedekking.

Een PVC vloer bestaat uit stroken of tegels van PVC. Deze stroken bestaan niet volledig uit PVC: er zitten nog meer bestanddelen in dit type vloer. Onder andere de toplaag - ook wel de slijtlaag genoemd - is van belang. Deze laag beschermt de vloer tegen inloop van vuil en vocht. Het zorgt er tevens voor dat de vloer krasbestendig is. Een goede kwaliteit visgraat PVC vloer heeft een slijtlaag van tenminste 0,4 millimeter.

Wat is een visgraat PVC vloer?

PVC is een uniek soort kunststof dat veel wordt gebruikt in de productie van vloeren. De term ‘visgraat’ heeft betrekking op het legpatroon van de stroken PVC. Bij een visgraatmotief staan korte vlakken haaks op elkaar. De visgraat vloer vindt zijn oorsprong dan ook in houten vloeren, waar met planken dit patroon wordt gerealiseerd.

De visgraat vloer van PVC heeft dezelfde uitstraling als de houten visgraat vloer. Het voordeel van PVC is echter dat het makkelijker te leggen is dankzij het feit dat er niet gezaagd hoeft te worden. Vaak ligt de prijs ook aanzienlijk lager, afhankelijk van uw wensen. PVC gaat bovendien erg lang mee: u kunt vaak tot wel 30 jaar van de vloer genieten.

Visgraat- en Hongaarse punt PVC vloer

PVC Vloeren in visgraat- of Hongaarse punt patroon zijn momenteel een grote trend in de interieurbranche. Anderzijds is het visgraatpatroon al enorm oud; in Frankrijk staan paleizen en kastelen uit de 15e eeuw voorzien van even oude houten visgraat vloeren. Kortom een visgraatvloer is van iedere tijd en past daarnaast in iedere interieurstijl. Van een industriële, strakke look met een groot visgraatpatroon tot een klassiek interieur met een verfijnde visgraat vloer voorzien van band en bies. En dat, met de voordelen van PVC!

Embossing en visgraat PVC

Een goede kwaliteit PVC visgraat vloer heeft tegenwoordig register embossing. Een register embossing is het reliëf van bijvoorbeeld de nerven van houtprint, die letterlijk zichtbaar en voelbaar zijn in het PVC. Daardoor krijgt de vloer een natuurlijke uitstraling en is deze amper van echt hout te onderscheiden. Dit is ook met de uitstraling van steen of tegel te realiseren.

Knulst staat voor kwaliteit, en ons assortiment straalt dat uit. Daarom bieden we u alleen de beste PVC merken en vloeren die de meest natuurlijke uitstraling hebben. In onze showroom kunt u de verschillende visgraat vloeren van PVC bekijken.

Waarom kiezen voor een PVC visgraat vloer?

PVC is een uniek materiaal. Het heeft een aantal eigenschappen die het zo geschikt maakt voor vloeren. Allereerst is het een stevig materiaal. PVC vloeren zijn bovendien slijtvast en gaan daarom ontzettend lang mee. Het materiaal is tevens licht van gewicht en dus geschikt voor elk type woning. Combineer dat met de vochtbestendigheid en kleurvastheid van PVC vloeren en u weet dat u tientallen jaren van uw nieuwe vloer kunt genieten.

Daarnaast is PVC gemakkelijk te bewerken. Dit heeft ervoor gezorgd dat een aantal kwaliteitsmerken PVC visgraat vloeren kunnen aanbieden die niet van natuurlijke materialen te onderscheiden zijn. Zo haalt u de uitstraling van hout of steen in huis, zonder de extra kosten en moeite.

Verschillende visgraat vloeren van PVC

De PVC visgraat vloer is een type vloer waarvan er meerdere soorten zijn te onderscheiden. Welke PVC soort bij u past, hangt af van uw budget, uw woning en beschikbare ruimte. Maak een afspraak voor een adviesgesprek en de deskundigen van Knulst kijken samen met u welke PVC vloer het meest passend is. Voor iedere ruimte en iedere ondervloer is een geschikte visgraat PVC vloer te vinden.

PVC soorten en merken

Knulst Vloeren heeft een grote verscheidenheid aan PVC soorten in de showroom voor u gepresenteerd. Tevens hebben wij alle gerenommeerde PVC merken in huis. Iedere PVC soort en merk heeft een eigen unieke eigenschap en uitstraling. Laat u daarom adviseren door één van onze vloeren-adviseurs en maak een afspraak in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Knulst Vloeren heeft een breed assortiment aan visgraat vloeren van PVC. Bovendien komen daar jaarlijks nieuwe soorten en dessins bij. PVC gaat helemaal mee in de laatste interieurtrends en bij Knulst vinden wij het belangrijk deze trends te volgen. Daarom kunt u bij ons altijd terecht voor de nieuwste, meest innovatieve visgraat PVC vloeren.

Een PVC visgraat vloer van Knulst

Een PVC vloer in visgraat aanbrengen is een specialistische klus. Er zijn veel partijen in de markt welke een lage prijs voor kwaliteit hebben staan. Bij Knulst doen we het liever anders: wij willen dat uw vloer lang mee gaat en perfect bij uw wensen past. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige PVC merken.

Knulst neemt het leggen van uw nieuwe vloer graag uit handen. Onze deskundige vloerleggers hebben ruime ervaring. Zij zorgen ervoor dat de vloer overal prachtig aansluit en jarenlang meegaat. Daarom krijgt u bij Knulst niet alleen 10 jaar garantie op uw nieuwe PVC visgraat vloer, maar ook op het leggen zelf. Laat u volledig ontzorgen door Knulst Vloeren!

Inspiratie en showroom

Benieuwd naar alle visgraat PVC vloeren? Laat u dan hier inspireren door sfeervolle interieurfoto’s met PVC visgraat vloeren. Rustig op de bank of in de tuin oriënteren? Dat kan! Vraag ons gratis inspiratie magazine aan; boordevol inspiratie en sfeervolle interieurs bij onze klanten thuis. In onze showroom kunt u de vloeren in het echt komen bewonderen. We hebben een aantal sfeervolle visgraat vloeren fysiek in onze showroom gelegd. U bent van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek. Maak nu een showroom-afspraak of bel 0341-252787 om uw toekomstige droomvloer te komen bewonderen onder het genot van een vers kopje koffie. Welkom!

686