Veelgestelde Vragen
over PVC Vloeren

Zit uw vraag er niet bij? Of wilt u meer weten?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder treft u een overzicht van de meest gestelde vragen die mensen hebben als ze overwegen een duurzame PVC vloer aan te schaffen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet. Zit uw vraag er niet tussen, of wilt u meer informatie over een bepaalde vloer? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

HET LEGGEN VAN DE VLOER

Moeten de PVC pakken acclimatiseren en zo ja, hoe lang?

Antwoord: Ja. Ons advies is om de pakken met PVC 48 uur voordat u begint met leggen geopend in de te leggen ruimte te plaatsen.

Wat is de kamertemperatuur die ik aan moet houden met het leggen?

Antwoord: Zorg voor een kamertemperatuur van 18 graden.

Met hoeveel zaagverlies / snijverlies moet ik rekening houden?

Antwoord: Wij rekenen standaard met 5% zaagverlies.

Moet ik per pak leggen of juist uit verschillende pakken?

Antwoord: Wij adviseren altijd om de stroken met leggen uit verschillende pakken te halen. Hierdoor krijgt u de mooiste uitstraling. Wat u niet moet doen is uw vloer pak voor pak leggen. Dit ziet u op den duur terug in uw vloer. Lees meer over zelf PVC leggen.

Wat te doen als de stroken niet willen plakken?

Antwoord: Dan is de ondervloer onvoldoende droog of stofvrij. Controleer dit altijd voor het plakken. Het kan ook zijn dat er te weinig lijm is gebruikt. U kunt op de achterzijde van de emmer lijm vinden wat het verbruik zou moeten zijn.

Kunnen de stroken tijdens het leggen nog losgetrokken worden?

Antwoord: Ja, dit kan altijd.

Wat kan ik doen op het gebied van randafwerking?

Antwoord: Knulst Vloeren heeft plinten in allerlei soorten en maten. Ook kunt u PVC makkelijk pas snijden langs uw bestaande plint of muur.

Leggen/egaliseren jullie ook PVC vloeren?

Antwoord: Vanzelfsprekend, lees hier meer over de Knulst legservice.

NA HET LEGGEN VAN DE VLOER

Kan ik een PVC strook later nog verwijderen/vervangen?

Antwoord: Ja een PVC-strook kan altijd verwijderd worden, mits deze goed voorverwarmd wordt met behulp van bijvoorbeeld een föhn.

Moet ik nog aanpassingen doen aan het meubilair?

Antwoord: Wij adviseren altijd vilt onder de stoelen en veel gebruikte meubels te plaatsen. Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe PVC-vloer?

Antwoord: Het onderhoud aan uw vloer is eenvoudig. Vegen, stofzuigen of dweilen met een uitgewrongen dweil. Ook kunt u een polish aanbrengen om uw pvc vloer extra te beschermen. Lees hier meer over onderhoud van uw PVC vloer.

UW BESTAANDE CONSTRUCTIEVLOER

Waaraan moet mijn ondervloer voldoen?

Antwoord: uw ondervloer moet voldoende droog, schoon, glad en stabiel zijn.

Kan een pvc vloer rechtstreeks op tegels/plavuizen geplaatst worden?

Antwoord: Nee een tegel- of plavuizenvloer is zonder ondervloer niet voldoende vlak om het beoogde resultaat te kunnen bereiken. Er zijn wel Click PVC vloeren die in sommige gevallen wel geschikt zijn. Ook hebben we speciale ondervloeren die geschikt zijn om eerst over een houtenvloer of plavuizen vloer heen te leggen. Vervolgens kan hier dan het PVC op geplaatst worden. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

PVC VLOER GESCHIKT VOOR ALLE RUIMTES

Is PVC vloerbedekking geschikt voor appartementen?

Antwoord: Een aantal pvc vloeren zijn bijzonder geschikt voor in appartementen waar een 10dB geluidsreductie vereist is. Deze kunnen namelijk direct zwevend geplaatst worden en halen een geluidsreductie van 10dB i.c.m. de juiste ondervloer! Lees hier meer over de 10db norm.

Is een PVC vloer geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamer en WC?

Antwoord: Ja. PVC vloeren kunnen tegen vocht, mits ze niet te lang in aanraking komen met water. Ze zijn dus zeer geschikt voor badkamerwc of keuken, mits er niet te lang water op de vloer blijft staan. Verder zijn de vloer uiteraard geschikt voor in de woonkamer en de slaapkamer.

649