PVC Tegels

Realistische tegelvloer met de voordelen van PVC!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

PVC Tegels

Met PVC tegels haalt u het unieke uiterlijk van een realistische tegelvloer in huis, met alle gemakken van PVC. Dit kunstmatige materiaal wordt gebruikt om onder andere keramische tegels na te maken. PVC is niet van een keramische tegelvloer te onderscheiden. Daar tegenover staat dat PVC tegels gemakken met zich meebrengen die niet voorkomen bij een natuurlijke tegelvloer of keramische tegelvloer.

Wat is een PVC Tegelvloer?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride: een kunststof materiaal dat een aantal unieke eigenschappen bevat. PVC wordt veel gebruikt omdat het zo ontzettend veelzijdig is. U kunt het gemakkelijk bewerken waardoor elke vorm en elke uitstraling te realiseren is. PVC is bovendien goedkoper in de productie. Dat betekent dat een PVC tegelvloer minstens zo duurzaam maar vaak goedkoper is dan bijvoorbeeld natuursteen of keramische tegels.

Een PVC tegelvloer bestaat uit meerdere grote tegels. Hoe groot deze tegels zijn, hangt af van het merk en het soort vloer dat u kiest. Het ene merk biedt rechthoekige tegels, terwijl het andere vierkante tegels verkoopt. De afmetingen kunnen variëren van 60 bij 30 centimeter tot wel een vierkante meter. Ieder merk heeft dus eigen maatvoeringen. Daarmee is er voor elke interieurstijl een passende tegel PVC te vinden.

Dankzij die verschillende maatvoeringen en opties kunt u PVC tegels gemakkelijk afstemmen op uw woning en interieurstijl. Grote, vierkante tegels zijn doorgaans goed te combineren met een modern maar ook een industrieel interieur. Rechthoekige tegels kun inzetten om een ruimte groter te laten lijken. Zo heeft elk type tegel voordelen.

De voordelen van PVC Tegels

PVC tegels brengen veel voordelen met zich mee. Allereerst bent u beter af met PVC vloertegels als het gaat om de prijs. In vergelijking met keramische tegels bent u vrijwel altijd goedkoper uit. Maar dat niet alleen: de prijs-kwaliteitverhouding is ook prima! Een PVC tegelvloer is namelijk niet alleen lager in prijs, dit vloertype gaat ook minstens 30 jaar mee. In vergelijking met keramische tegels is dit dus een voordelige keuze.

PVC heeft bovendien een aantal unieke eigenschappen die het een interessant materiaal maken. Doordat PVC zo makkelijk te bewerken is, kan een goede producent het op ieder ander materiaal laten lijken. Tenminste, met de juiste zorg en aandacht. Daarom zijn er een aantal hoogstaande merken waar u terecht kunt voor PVC tegelvloeren die niet van keramische of natuursteen tegels te onderscheiden zijn. Zelfs de afwijkingen die van nature in andere tegels zichtbaar zijn, kunnen ze namaken in kunststof tegels.

Dat dit type kunststof zo makkelijk te bewerken is, maakt het niet een minder stevig materiaal. Sterker nog: PVC is een van de sterkste materialen ter wereld. Daarom wordt het ook op zoveel andere manieren ingezet naast vloeren. PVC wordt onder andere gebruikt voor leidingen en buizen, dashboards, speelgoed en nog veel meer huishoudelijke toepassingen.

Soorten PVC Vloertegels

Bij Knulst vinden we het belangrijk om een divers aanbod te hebben aan merken en soorten. Daarom kunt u bij ons veel soorten PVC vloertegels vinden. Alle merken van Knulst zijn van de beste kwaliteit en daardoor de duurzame keuze.

PVC tegelvloeren zijn te verdelen in twee soorten:

Soort 1: Plak (dryback) PVC tegelvloeren
Soort 2: Click of Rigid PVC tegelvloeren

Iedere soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Daarmee is er voor elke unieke situatie een geschikte PVC vloer bij Knulst te vinden. Dryback is misschien wel het meest gekozen type PVC tegelvloer. Dit is dan ook de soort die door Knulst het vaakst wordt gelegd. Maar Rigid kan bijvoorbeeld een uitstekende oplossing zijn als geluidsreductie noodzakelijk is. In dat geval raden wij Rigid aan omdat dit voor een geluidsreductie van 10 decibel kan zorgen, wanneer goed gelegd. Ook als de ondergrond niet helemaal mooi egaal is, kunt u het beste een Rigid vloer kiezen.

Elke situatie vraagt dus om een bepaald type vloer. Naast die praktische eigenschappen heeft elke vloer echter ook een uniek uiterlijk. Omdat iedere interieurstijl anders is, heeft Knulst een gevarieerd assortiment samengesteld van de beste hoogwaardige PVC tegelvloeren die op de markt zijn.

Uitstraling van natuursteen met kunststof tegels

Wanneer men kiest voor keramische vloertegels dan is dit vaak omdat ze de uitstraling van natuursteen mooi vinden maar het prijskaartje minder aantrekkelijk. Keramische tegels zijn gemaakt van gebakken klei en daarmee vaak goedkoper dan echt natuursteen.

Een meer voordelige optie is echter PVC. Het lastige van keramische tegels is dat ze niet die unieke eigenschappen van PVC hebben. Daarmee zijn ze minder voordelig dan PVC vloertegels. En dat terwijl het uiterlijk vaak precies hetzelfde of zelfs mooier is bij PVC tegelvloeren.

Keramische tegels zijn eigenlijk altijd geïnspireerd op echte steensoorten. Hetzelfde geldt voor PVC tegelvloeren. PVC tegels hebben het uiterlijk van marmer, leisteen, terrazzo, beton, cement en nog veel meer unieke steensoorten. Dankzij moderne technieken en ons assortiment van de beste merken zijn PVC tegels van Knulst bovendien nauwelijks van het echte materiaal te onderscheiden. Kunststof vloertegels zijn daarmee de voordelige, makkelijke én mooie keuze.

Een PVC Tegelvloer voor elke ruimte in huis

Benieuwd of een PVC tegelvloer geschikt is voor jouw woning? Dankzij ons ruime assortiment van kwaliteitsmerken is er voor elke ruimte en elke situatie een geschikte kunststof tegelvloer verkrijgbaar. PVC tegels zijn dus in iedere kamer van uw huis toepasbaar.

Iedere PVC tegel kan met of zonder voegen worden aangeschaft bij Knulst. Tegenwoordig kiezen meer mensen voor een vloer zonder voegen. In een toilet of badkamer is dit vaak praktischer want dan is er minder kans op vuil en vocht in de naden van de vloer. Daarmee zijn er dus zelfs voor het toilet en de badkamer praktische oplossingen met de PVC vloer te realiseren. Niet alleen zijn er minder problemen met vochtophopingen en bacteriën: het ziet er ook strak en netjes uit.

Wilt u graag een PVC tegelvloer aanbrengen in de badkamer of doucheruimte? Dat kan. Een PVC tegelvloer doortrekken door de hele badkamer is niet aan te raden in verband met vochtproblemen. Wel kunt u een douchebak plaatsen en deze omringen met kunststof tegels zonder voegen. Dat is niet alleen de mooiste oplossing maar ook de meest hygiënische.

PVC Tegels en Vloerverwarming

Wilt u graag vloerverwarming aanbrengen in de woning of maakt u er al gebruik van? Geen wonder, want vloerverwarming is een duurzame en energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. Het is echter wel een uitdaging om een passende vloer te vinden die tegen deze warmte bestand is. Daarvoor zijn PVC tegels perfect.

Alle PVC vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een dryback (ook wel plak) PVC tegelvloer is uiteindelijk het meest geschikt. Dat komt doordat dit type vloer het dunste is van alle PVC vloeren in ons assortiment. Daardoor kan dit type vloer het beste de warmte geleiden.

Wilt u PVC tegels en vloerverwarming tegelijk aanbrengen in de woning? Knulst helpt daarbij. Onder ons eigen label leveren wij ook vloerverwarming. Onze eigen installateurs komen de verwarming leggen waarna de vloer gelegd kan worden. Het mooie van een vloerverwarming met PVC tegels bij Knulst is dat u alles onder één dak vindt: een vast aanspreekpunt, één overzichtelijke factuur en garantie op beide producten.

Kunststof Tegels en Keramische Tegels

PVC vloertegel, kunststof tegel, PVC tegelvloer: dit type vloer kent vele benamingen. In essentie komen ze allemaal op hetzelfde neer: kunststof tegels, gemaakt van het veelzijdige materiaal PVC.

Wie graag een tegelvloer in huis wilt, wordt geconfronteerd met een keuze: natuursteen, keramische tegels of toch PVC? Keramische tegels zijn gemaakt van klei, zand en mineralen en zijn daarmee net als PVC een duurzame keuze. PVC is echter in aanschaf goedkoper.

Plinten op een PVC Vloertegel

Net als bij andere vloeren is het bij een PVC tegelvloer aan te raden om plinten te plaatsen. Allereerst omdat plinten het mogelijk maken om de randen van een vloer strak af te werken. Dat zorgt voor het beste resultaat maar ook voorkomt het dat u de wanden beschadigd tijdens bijvoorbeeld het stofzuigen.

Plinten zijn de beste optie om de muren netjes af te werken en het stucwerk te beschermen. Wanneer u stofzuigt kan het voorkomen dat u tegen de randen van de muur aankomt. Met een plint kunt u de muur daartegen beschermen, zodat u het stucwerk niet beschadigt.

Tot slot zijn plinten simpelweg een perfecte manier om de PVC vloer een mooi afgewerkte en nette uitstraling te geven. Een plint kan de ruimte helemaal afmaken. Bij Knulst bieden we verschillende soorten plinten zodat er voor elk type vloer en elke smaak een optie is. Van hoge plinten tot dunne plinten en van donker tot licht: er is volop keuze voor u.

Realistische PVC Tegels

U wilt een nieuwe vloer leggen en hebt definitief gekozen voor de vloersoort tegels. Alleen twijfelt u nog tussen keramische tegels en PVC tegels. Beide vloersoorten zijn extreem duurzaam echter PVC tegels zijn prijstechnisch wat voordeliger. Knulst Vloeren heeft beide vloersoorten ruim vertegenwoordigd in de showroom dus u kunt in alle rust een weloverwogen keuze maken. Een PVC tegel lijkt als twee druppels water op een echte keramische tegel. Daarnaast zijn de PVC tegels heel makkelijk schoon te houden en nemen ze relatief snel de omgevingstemperaturen aan en is het door elke handige doe-het-zelver te leggen. Het leggen is uiteraard een secure klus en daarom kunt u de vloer ook door de specialisten van Knulst Vloeren laten leggen.

Meer voordelen van PVC

PVC tegels kunnen uitstekend toegepast worden in combinatie met vloerverwarming. Kunststof (PVC) heeft een sterk geluiddempende eigenschap. Uw wooncomfort verbetert aanzienlijk, want een tegelvloer van PVC neemt de warmte van de omgeving aan. En wist u dat u PVC ook prima kunt (laten) aanbrengen in uw badkamer of Toilet?

U kunt kiezen uit ontelbaar veel dessins, motieven, kleuren en afmetingen. Van betonlook en natuursteen tot leisteen effect. Bekijk prachtige interieurfoto’s met PVC vloeren op de inspiratiepagina. Uitgekeken? Kom eens vrijblijvend langs in onze showroom voor een gratis adviesgesprek. Onze adviseurs vertellen u graag alles over PVC vloeren onder het genot van een kopje koffie.

679