PVC Soorten - Stroken

Uitstraling van een ambachtelijke parketvloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

HÉT ALTERNATIEF VOOR LAMINAAT

Het beste alternatief voor laminaat is een PVC vloer. Dit type vloer is slijtvast, geluidsarm en zeer eenvoudig schoon te houden. Een PVC vloer bestaat uit kunststof stroken. Deze stroken worden ‘PVC stroken’ genoemd maar ook dikwijls ‘Vinylstroken’.

HOE ZIET EEN PVC STROOK ER UIT?

Een PVC strook is 2-3 mm. dik en flexibel en heeft ongeveer de afmetingen van een laminaatplank. De toplaag is een realistische print (met reliëf) voorzien van een slijtvaste PU laag (ook wel slijtlaag genoemd). Gaan we de stroken verder ontleden, dan ontdekken we dat de PVC stroken opgebouwd zijn uit diverse lagen. Namelijk de rug, een tussengedeelte dat de rug aan de toplaag verbindt, en uiteraard de toplaag zelf. Alle Vinylstroken bij elkaar vormen een prachtige PVC vloer die jaren mee kan.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze sfeervolle interieurfoto’s met PVC vloeren ter inspiratie of bezoek vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden. Vragen? Wij zijn ook dagelijks telefonisch bereikbaar via 0341-252787.

EEN SLIJTVASTE VLOER VAN PVC

Een vloer van PVC is oerdegelijk. De kunststof stroken worden geroemd om hun kracht en slijtvastheid. Deze vloeren worden daarom al decennia toegepast in kantoorpandenwinkelsziekenhuizen en scholen. Maar ook in woningen is deze slijtvaste vloer niet meer weg te denken. Overigens is een groot voordeel van deze vloeren dat ze zeer geschikt zijn om te gebruiken met vloerverwarming.

ZELF PVC STROKEN LEGGEN

Bent u van plan om zelf de PVC stroken te leggen? Bezint eer ge begint, want een dergelijke vloer zelf installeren is een lastige klus. Zo moet de ondervloer tot in perfectie geëgaliseerd worden. Gebeurt dit niet goed? Dan is de kans aanwezig dat oneffenheden doortekenen en de kunststof vloer beschadigt. Ons advies: schakel  altijd een vakman in en laat de vloer professioneel leggen. Bel gerust voor een advies op maat direct met één van onze adviseurs: 0341-252787.

678