Welke PVC Vloer
past bij u?

Bekijk ons grote assortiment PVC vloeren

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

De PVC vloer is niet meer van echt hout of steen te onderscheiden. Knulst biedt een ruim assortiment aan PVC vloeren in alle soorten en maten.

Over de PVC vloer

PVC is een van de meest gebruikte soorten kunststof. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. De kans is groot dat u in of rondom het huis nu al gebruik maakt van PVC. Speelgoed, kozijnen, leidingen en nog veel meer producten worden doorgaans gemaakt van PVC.

Ook voor vloerbedekking wordt steeds vaker PVC gebruikt. PVC vloeren zijn stevig, licht van gewicht en uitermate slijtvast. Geen wonder dus dat dit materiaal in zoveel soorten wordt aangeboden. PVC vloeren bestaan doorgaans uit stroken of tegels. Onder andere de toplaag - ook wel slijtlaag genoemd - is van groot belang. Deze laag beschermt de vloer tegen inloop van vuil en vocht. Een goede kwaliteit PVC vloer heeft een slijtlaag van tenminste 0,4 millimeter.

Het ruime aanbod van PVC vloeren bij Knulst betekent dat er voor iedere smaak een geschikte vloer is. Alle merken zijn met zorg voor u geselecteerd. Knulst biedt alleen de hoogste kwaliteit vloeren, gelegd door vakkundig personeel.

Inspiratie voor uw PVC vloeren

Bent u nog niet zeker van het type PVC vloer dat u in huis wil halen? Bij Knulst kunt u volop inspiratie opdoen. Bezoek daarvoor onze inspiratie-pagina en bekijk prachtige foto’s boordevol sfeervolle interieurs met PVC vloeren. Of breng een bezoekje aan onze showroom, en laat u adviseren op basis van uw persoonlijke voorkeuren en situatie.

De voordelen van een PVC vloer

Een eigenschap die PVC zo bijzonder maakt is hoe gemakkelijk het te bewerken is. Deze eigenschap in combinatie met moderne technieken zorgen ervoor dat PVC soms niet van andere materialen te onderscheiden is. Het is dus mogelijk om zeer realistische houten en stenen vloeren na te maken.

Dat is niet de enige eigenschap die PVC zo populair maakt als materiaal voor vloeren. Het materiaal is slijtvast en nagenoeg onverwoestbaar. Bovendien is het vochtbestendig en bestand tegen chemische vloeistoffen. Onderhouden en reinigen van de vloer is dus geen enkel probleem. Daarnaast is het een duurzame keuze dankzij de zeer lange levensduur: een PVC vloer kan wel 30 jaar meegaan.

PVC vloeren van Knulst: geschikt voor het hele gezin

De krassende nagels van huisdieren, rennende kinderen en rondslingerend speelgoed: een vloer heeft veel te verduren door de jaren heen. Een PVC vloer is ideaal in combinatie met een druk en vol huishouden. Niet alleen de schoonmaak van PVC is een licht klusje. De vloeren zijn ook krasbestendig. Alleen stofzuigen en sporadisch dweilen is meer dan genoeg om lang te genieten van die prachtige vloeren.

Toch een beschadiging gevonden in de vloer? De deskundige vloerleggers van Knulst komen met plezier een nieuwe strook PVC leggen. Bij al onze PVC vloeren krijgt u tien jaar garantie op het PVC zelf én het leggen.

PVC vloeren in visgraat of Hongaarse punt

Dé trend van het moment: bijzondere legvormen voor uw PVC vloer. De meeste PVC vloeren bestaan uit stroken of tegels. Deze kunt u simpelweg langs elkaar laten plaatsen, maar er is meer mogelijk. Bijzondere legvormen zoals de visgraat of de Hongaarse punt zijn momenteel zeer in de mode.

Een uitzonderlijke legvorm is de perfecte manier om een kamer een speelse uitstraling te geven zonder teveel drukte in het interieur aan te brengen. De visgraat PVC vloer bestaat bijvoorbeeld uit korte stroken, haaks op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaan punten in de vloer, die als geheel doen denken aan een visgraat.

Ook de Hongaarse punt is steeds populairder. Wat de Hongaarse punt zo bijzonder maakt ten opzichte van andere legpatronen is de scherpte van de hoeken. Benieuwd wat er nog meer mogelijk is met bijzondere legpatronen? Informeer ernaar in een adviesgesprek met één van onze ervaren adviseurs!

De PVC vloer en vloerverwarming

Steeds meer huishoudens stappen over op vloerverwarming. Dit type verwarming zorgt voor een gelijke verwarming van de complete ruimte. Het betekent meer comfort en minder energieverspilling. Vloerverwarming is echter niet met elk type vloer te combineren.

PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Elke PVC vloer in het assortiment van Knulst Vloeren is te combineren met vloerverwarming. PVC is uitermate geschikt voor dit type verwarming. De ruimte wordt snel verwarmd omdat PVC een relatief dun materiaal is.

Ook de verschillende legpatronen zoals visgraat en Hongaarse punt zijn goed te combineren met vloerverwarming. Bij Knulst kunt u terecht voor het regelen van het complete plaatje: de vloerverwarming, de PVC vloer én het leggen!

PVC vloeren en weekmakers

U wilt natuurlijk dat de PVC vloer 100% veilig en verantwoord is, voor u en uw gezin. Daarvoor is het belangrijk ook kritisch te kijken naar schadelijke stoffen die in de vloer verwerkt worden zoals zware metalen, formaldehyde, schadelijke weekmakers en onbekende gerecyclede kunststoffen. Een lage emissiewaarde van de PVC vloer is bovendien van groot belang.

Weekmakers worden toegevoegd aan de vloer om de fysieke eigenschappen te manipuleren. Zo wordt de vloer rubberachtig en elastisch. Kortom: weekmakers maken de vloer lekker zacht en fijn om op te leven. Wanneer een PVC vloer is gecertificeerd met een DIBt keurmerk dan bent u verzekerd dat deze weekmakers en andere stoffen in de PVC vloer niet te chemisch of schadelijk zijn.

Niet alle vloeren van goedkope merken mogen dit keurmerk dragen. De PVC Vloeren van Knulst wel. Bekijk onze inspiratie-pagina en wordt verrast door de meest realistische en stijlvolle PVC vloeren, met zorg voor u geselecteerd!

De kosten van een PVC vloer

De prijzen voor een PVC vloer variëren enorm. Dit heeft alles te maken met kwaliteit en uitstraling van het bewuste merk. Maar ook het egaliseren van de ondervloer, het leggen en de lijm die gebruikt wordt, bepaalt het eindproduct.

Bij Knulst geloven we dat kwaliteit het belangrijkste is als het gaat om uw nieuwe vloer. Daarom zijn al onze PVC vloeren met zorg uitgekozen én worden ze met zorg gelegd. De vloerenleggers bij Knulst zijn professionals met ruime ervaring. Bij Knulst krijgt u altijd 10 jaar garantie op de vloer en het leggen ervan.

Er wordt flink geconcurreerd in de markt van PVC vloeren. Een lage prijs betekent echter niet altijd het beste resultaat. Bij Knulst willen wij volledig ontzorgen. Knulst is die betrouwbare partner die het gehele proces voor u uit handen neemt. Samen met u kiezen we de meest geschikte vloer en bepalen we de afwerking. De professionele vloerenleggers van Knulst komen het PVC vervolgens netjes aanbrengen zodat het mooi is én blijft. U heeft er geen omkijken meer naar!

Een PVC vloer voor elke ruimte

De keuken, woonkamer en zelfs badkamer: voor elke ruimte in uw huis is een geschikte PVC vloer te vinden. Vraag een adviesgesprek aan bij Knulst en wij helpen u graag de beste vloer voor uw kamer te kiezen.

Een PVC vloer in de keuken moet bijvoorbeeld tegen een stootje kunnen. Er wordt in deze ruimte doorgaans veel geleefd: koken, tafelen en samenkomst met familie kan goed in een woonkeuken. U wilt dus kwaliteit maar ook sfeer. Een PVC vloer biedt beide: een uniek, warm uiterlijk en toch slijtvast en vochtbestendig. Ideaal voor in de keuken, dus!

Hetzelfde geldt voor de woonkamer en alle andere kamers in uw huis: Knulst Vloeren heeft een perfecte PVC vloer voor u. Elk interieur, elke smaak en elke woonstijl past een vloer bij. Knulst biedt honderden PVC vloeren om uit te kiezen. Bovendien komen daar jaarlijks nieuwe soorten en dessins bij: wij volgen altijd de laatste trends.

PVC vloeren van Knulst

Kies voor een PVC vloer die jarenlang meegaat, past bij uw interieur en duurzaam is: kies voor Knulst. Met een breed assortiment zit er altijd een PVC vloer bij die bij uw wensen past. Bovendien komen wij de nieuwe vloer graag zelf leggen, ongeacht waar in Nederland u woont. U krijgt altijd garantie op zowel de vloer als het leggen ervan. Niet helemaal tevreden? We komen het graag voor u oplossen!

Nieuwsgierig naar onze PVC vloeren? Kom langs!

Knulst Vloeren heeft een grote verscheidenheid aan PVC soorten in de showroom voor u gepresenteerd. Tevens hebben wij alle gerenommeerde PVC merken in huis. Laat u adviseren door één van onze adviseurs en maak een afspraak in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

1157