Hongaarse Punt
PVC Vloeren

Dé interieurtrend van dit moment!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Hongaarse Punt PVC Vloeren

Op zoek naar een vloer met een uniek uiterlijk die ook nog stevig en duurzaam is? Hongaarse punt PVC is dan de keuze voor u. De PVC vloer heeft een aantal unieke eigenschappen die u niet vindt in andere materialen. De Hongaarse punt is bovendien een uniek patroon dat te combineren is met elk interieur. Geef uw inrichting een unieke uitstraling met PVC in Hongaarse punt.

Wat is Hongaarse Punt PVC?

PVC is een type kunststof dat gebruikt wordt op allerlei manieren. Onder andere speelgoed, huishoudelijke artikelen en leidingen worden gemaakt van PVC. Daarnaast is het een uitermate populair materiaal voor vloeren. PVC vloeren zijn namelijk toekomstbestendig, betaalbaar en chique.

Hongaarse punt PVC is een PVC vloer die in een uniek patroon wordt aangebracht op de vloer. In tegenstelling tot de reguliere rechte stroken of tegels waarin PVC wordt aangebracht, is Hongaarse punt PVC aangebracht in een uniek patroon.

De geschiedenis van de Hongaarse Punt

De planken van een Hongaarse punt PVC vloer worden aangebracht in een strakke hoek van 45 of 60 graden. Daardoor ontstaat er een strakke lijn in de vloer. De Hongaarse punt is daardoor net iets anders dan de visgraat.

Hongaarse punt wordt al honderden jaren toegepast als het gaat om vloeren. De oudst bekende Hongaarse punt zien we terug in een houten vloer in Italië uit 1539. Opmerkelijk is dat de oudste Hongaarse punt dus niet in Hongarije is gevonden. Het ontstaan van de naam Hongaarse punt is dan ook niet helemaal duidelijk. In het Frans en Engels wordt dit patroon een Chevron vloer genoemd. Die term gaat nog veel verder terug, zelfs tot de Griekse oudheid.

Op keramiek, aardewerk en zelfs in rotstekeningen is het patroon van de Hongaarse punt teruggevonden. In Europa was het patroon met name populair voor houten vloeren omstreeks 1700. Uiteraard werd dit patroon toen nog niet gelegd in PVC: dit type kunststof werd veel later pas uitgevonden.

De Hongaarse punt is terug van weggeweest. Het patroon is ontzettend populair in Europa en wordt op allerlei manieren toegepast. Zo zijn er houten vloeren in Hongaarse punt maar geniet ook PVC in Hongaarse punt steeds meer populariteit.

De voordelen van PVC vloeren

De Hongaarse punt is dus met name een uniek patroon dat effect heeft op de uitstraling van de vloer. Hongaarse punt PVC brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee. PVC heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen:

- PVC is een duurzaam materiaal;
- PVC is een uitzonderlijk sterk materiaal;
- PVC is makkelijk te bewerken.

Een zeer sterk materiaal, dat ook nog makkelijk te bewerken is. Dat zijn twee eigenschappen die we niet vaak zien samenkomen. Geen wonder dus dat PVC zo populair is als materiaalsoort.

Voor vloeren betekent het met name dat PVC heel goed gebruikt kan worden om andere materialen te imiteren. Wanneer juist toegepast, kan PVC de uitstraling van hout, natuursteen of cement hebben. Bij Knulst vindt u alleen de beste PVC merken die hoogwaardige producten leveren.

Het verschil tussen Hongaarse Punt PVC en Visgraat PVC

PVC vloeren van Knulst zijn in verschillende patronen verkrijgbaar. Zo is het niet alleen het Hongaarse punt PVC dat zo populair is. Ook visgraat PVC wordt nog veel aangebracht.

Het visgraat patroon lijkt op de Hongaarse punt, maar is toch net iets anders. Visgraat bestaat uit rechthoekige planken die kops tegen elkaar worden gelegd waardoor het patroon van een visgraat ontstaat. De Hongaarse punt heeft een strakke, rechte lijn in het midden van het patroon als centraal punt.

Hongaarse punt is daardoor complexer. Het is moeilijk te leggen omdat de punten nog verfijnder zijn dan bij visgraat vloeren. Het is dus aan te raden een Hongaarse punt PVC vloer door professionals te laten leggen. Daarom kunt u bij Knulst zowel de vloer zelf kiezen als het aanleggen uitbesteden. Onze deskundig gelegde vloeren hebben bovendien allemaal een lange garantie.

Alternatieven op PVC in Hongaarse Punt

Hoewel PVC in Hongaarse punt ongekend populair is, kunt u natuurlijk ook voor andere patronen kiezen. Hongaarse punt en visgraat zijn weliswaar de meest gekozen patronen; het zijn niet de enige.

Bent u benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Op onze inspiratie-pagina kunt u meer informatie vinden over de mogelijke patronen om uit te kiezen. Trapezium, ruitpatronen en Hexagon zijn ook populair.

PVC in Hongaarse punt: de eigenschappen

Een PVC vloer in Hongaarse punt heeft precies dezelfde eigenschappen als andere PVC vloeren. Het enige verschil zit in het patroon. Dat unieke patroon heeft echter geen invloed op het onderhoud of de duurzaamheid van de vloer: een Hongaarse punt PVC vloer gaat, net als andere PVC vloeren, lang mee.

Daarentegen is het wel goed om te weten dat een PVC in Hongaarse punt niet gemakkelijk is aan te brengen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het leggen van de vloer uit te besteden aan de deskundigen van Knulst.

Een tegel of strook van uw PVC vloer vervangen? Dat is niet zo gemakkelijk. Een strook Hongaarse punt PVC vloer vervangen kunt u het beste ook overlaten aan een professional. Als u dus te maken hebt met een diepe beschadiging in een strook dan kunt u altijd aankloppen bij Knulst. Wij helpen u zo snel mogelijk de vloer weer zo goed als nieuw te maken!

Onderhoud van een Hongaarse Punt PVC Vloer

PVC vloeren zijn niet in de laatste plaats zo populair omdat ze onderhoudsarm zijn. Dat geldt ook voor Hongaarse punt PVC. Regelmatig stofzuigen of vegen is het enige dat u hoeft te doen.

Dweilen of reinigen met water is alleen nodig wanneer u last heeft van zichtbare vlekken op de vloer. Ook is groot onderhoud zoals bij een houten vloer niet nodig. Daarmee is de PVC vloer zeer onderhoudsarm.

Showroom en inspiratie

Knulst biedt een groot assortiment aan Hongaarse punt PVC vloeren. Wij werken alleen met hoogwaardig PVC en de beste merken. Laat u adviseren door één van onze adviseurs en maak een afspraak in de showroom voor een vrijblijvend gesprek. Bekijk ook ons inspiratie-magazine om te zien wat er mogelijk is.

1162