Click PVC Vloer

Een click PVC vloer is efficiënt, gemakkelijk te monteren én demonteren!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat is een click PVC vloer?

PVC is een afkorting. De letters staan voor polyvinylchloride. Het is een uitermate sterk soort kunststof waar allerlei producten van worden gemaakt. Onder andere de meest prachtige vloeren worden tegenwoordig gemaakt van PVC. Het is slijtvast, stevig en toch gemakkelijk te bewerken. Daarom is het met name geschikt als vloerbedekking.

Click PVC is een van de soorten PVC waar u voor kunt kiezen bij Knulst Vloeren. Al onze PVC-vloeren zijn van de hoogste kwaliteit. Dat geldt absoluut ook voor de Click PVC vloer. U kunt de experts van Knulst inzetten om uw nieuwe PVC Click vloer aan te brengen. Een Click PVC vloer leggen is echter ook iets dat u zelf kunt doen.

Click PVC: Ideaal voor de doe-het-zelver

Click PVC vloeren zijn niet alleen prachtig, maar ook eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bent u op zoek naar een geschikte PVC vloer die u eenvoudig zelf kunt leggen? Zoek dan niet verder. Dankzij het handige kliksysteem is het leggen van Click PVC vergelijkbaar met het leggen van een laminaatvloer. Click PVC is dus met name geschikt voor de doe-het-zelver: leg snel en eenvoudig uw nieuwe vloer en behoudt toch de hoogste kwaliteit.

Tip: laat u ook adviseren over de ondervloer. In sommige gevallen is een extra ondervloer onder PVC Click vloeren aan te raden. De experts van Knulst staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van een gedegen advies.

Verminder geluidsoverlast met Click PVC

De 10dB norm houdt in dat u een vloer of ondervloer moet plaatsen die geluidsoverlast vanuit uw woning met tenminste 10 decibel vermindert. Wist u dat een Click PVC ook ideaal is wanneer u verplicht bent aan een 10dB normering in uw appartement te voldoen? Onder een Click PVC kan namelijk eenvoudig een geluiddempende ondervloer worden aangebracht. De ondervloeren van Knulst zijn voorzien van de benodigde certificering om hieraan te voldoen. Daarbij zijn er tegenwoordig Click PVC vloeren die zonder een ondervloer al aan de 10dB normering voldoen. Vraag hier gerust expliciet naar bij onze adviseurs in de showroom.

Ook wanneer u niet contractueel verplicht bent aan de 10dB normering te voldoen, is het aan te raden er rekening mee te houden. Gereduceerd geluid kan namelijk ook prettig zijn voor uw eigen wooncomfort en dat van uw buren. Een studeerkamer is er beter mee geïsoleerd en overlast van voetstappen wordt ook drastisch verminderd.

De voordelen van een PVC click vloer

Of u het nu vergelijkt met tapijt, laminaat of andere soorten PVC van mindere kwaliteit: Click PVC biedt veel voordelen. Een van de meest nadelige eigenschappen van een vloer is het zogenaamde klos-geluid. Dat is het geluid dat soms hoorbaar is wanneer u over een vloer loopt. Het is een hol geluid dat wordt veroorzaakt doordat de vloer zwevend gelegd is. De juiste vloer en ondervloer voorkomen dit fenomeen.

Click PVC heeft daarnaast nog een heleboel voordelen:

 • U kunt zelf Click PVC leggen: dankzij het handige kliksysteem is het ideaal voor de doe-het-zelver.
 • Een Click PVC vloer is waterbestendig en vochtbestendig.
 • U krijgt bij Knulst Vloeren maar liefst 10 jaar garantie voor thuisgebruik van de vloer.
 • Is de PVC click voor vloer zakelijk of commercieel gebruik? Dan krijgt u maar liefst 5 jaar garantie.
 • PVC vloeren met kliksysteem zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming.
 • Click PVC is onderhoudsvriendelijk.
 • Een pvc vloer met klikverbinding is budgetvriendelijk: de vloeren hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn dus een heleboel redenen om te kiezen voor Click PVC vloeren in plaats van andere vloertypen. Twijfelt u nog of PVC met klikverbinding geschikt is voor uw situatie? De adviseurs van Knulst Vloeren geven u graag passend advies gebaseerd op uw woning of project.

Click PVC leggen kunt u zelf

Een unieke eigenschap van PVC Click vloeren is dat u ze met een beetje handigheid zelf kunt leggen. Het kliksysteem in de stroken maakt dat de vloer aansluit zoals u wellicht gewend bent van laminaat. Het is mogelijk bij Knulst uw nieuwe Click PVC af te nemen en het thuis zelf te leggen. Bijpassende plinten kunt u ook bij Knulst vinden.

Doorgaans kiezen onze klanten er toch vaak voor om de vloer door de vakspecialisten van Knulst te laten leggen. U weet dan zeker dat de vloer goed wordt gelegd door ervaren vloerenleggers. Bovendien krijgt u van ons altijd 10 jaar garantie op zowel het materiaal als het leggen van de Click PVC vloer.

Wat kost een PVC Click vloer?

De uiteindelijke prijs van een Click PVC vloer hangt af van veel verschillende zaken. Een aantal factoren zijn bepalend in de uiteindelijke kosten:

 • Ruimte: hoe groot is de ruimte waarin u de vloer wilt leggen?

 • Merk: welk merk Click PVC kiest u?
 • Patroon: wilt u de PVC vloer in een uniek patroon aanbrengen, zoals visgraat?
 • Ondervloer: welke ondervloer kiest u en moet deze nog aangebracht worden?
 • Leggen: gaat u de vloer zelf leggen of laat u deze door Knulst Vloeren leggen?

Dit is slechts een greep uit de mogelijke factoren die de kosten van Click PVC bepalen. Knulst levert uitsluitend kwalitatieve en duurzame vloerproducten. Wij leveren vloeren waar u lang van kunt genieten en die bestand zijn tegen intensief dagelijks gebruik. Bent u benieuwd wat uw gewenste vloer gaat kosten? Neem contact met ons op en wij geven u een geheel vrijblijvende prijsopgave, gebaseerd op uw persoonlijke situatie en interieurwensen.

Rigid PVC: de meest gekozen vloer

Click PVC biedt een heleboel voordelen. Met name in een huurwoning is het vaak praktisch om dit type vloer te gebruiken. Click PVC is immers gemakkelijk te monteren of te demonteren.

Tegenwoordig is met name de Rigid/Rigide PVC vloer erg populair bij onze klanten. Dat is een nieuw type PVC Click vloer die u bij Knulst kunt verkrijgen. Rigid PVC biedt veel voordelen in vergelijking met plak PVC. In feite is Rigid PVC het beste wat er momenteel te verkrijgen is op PVC gebied. Denk daarbij aan uitstraling maar ook duurzaamheid en geluidsdemping spelen bij deze soort een grote rol.

Veelgestelde vragen over Click PVC Vloeren

PVC Click vloeren zijn nog niet zo bekend als bijvoorbeeld eikenhout of laminaat. Daarom krijgen we geregeld vragen van onze klanten die voor het eerst kennismaken met dit vloertype. Lees hier de meestgestelde vragen en vind uw antwoord.

Zijn PVC vloeren met een kliksysteem gemakkelijk te installeren?
Ja, click PVC is dankzij de uniclic verbinding gemakkelijk zelf te leggen en daarom ideaal voor de doe-het-zelver.

Is specifiek gereedschap vereist voor installatie?
Als u van plan bent om uw vloer met klikverbinding zelf te leggen heeft u buiten een scherp Stanley mes geen speciaal gereedschap nodig.

Welke eisen worden er gesteld aan de ondervloer?
Er is geen specifieke ondervloer vereist. Zorg er wel voor dat de vloer waarop het Click PVC gelegd wordt zoveel mogelijk egaal is. Vaak is egaliseren of een ondervloer daarom noodzakelijk.

Is Click PVC ook slijtvast en duurzaam?
Ja, Click PVC is een duurzaam product en daarom biedt Knulst Vloeren u dan ook 10 jaar garantie voor huishoudelijk gebruik en 5 jaar voor commercieel gebruik.

Is Click PVC geschikt voor vloerverwarming?
Ja, vloerverwarming en koeling zijn goed te gebruiken in combinatie met click PVC vloeren.

Hoe houd ik mijn Click PVC vloer schoon?
De vloeren zijn vochtbestendig en daarom eenvoudig te reinigen met een dweil of met de stofzuiger. Indien intensieve reiniging is vereist bevelen wij speciale PVC cleaners aan.

Bekijk meer veelgestelde vragen over PVC vloeren. Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. We helpen u graag verder!

De verschillen tussen plak PVC en Click PVC vloeren

Er zijn een aantal verschillende soorten PVC vloeren waar u uit kunt kiezen. Wat bepaalt nu de keuze tussen een plak PVC vloer en een Click PVC vloer?

Het grootste verschil is de manier van installeren. De plak PVC vloer bestaat uit flexibele stroken welke worden verlijmd op de ondergrond. De ondergrond moet daarvoor strak en geëgaliseerd zijn, anders krijgt u niet het mooiste resultaat.

Click PVC daarentegen wordt geïnstalleerd door middel van een klikverbinding tussen de stroken van de vloer en wordt zwevend (zonder lijm) gelegd. Dit vloertype is daardoor eventueel zelf te leggen. Bovendien is het mogelijk om de vloer weer te verwijderen en mee te verhuizen naar een nieuwe woning. Egaliseren van de ondergrond bovendien niet altijd nodig. Wel is het belangrijk dat u een juiste en degelijke ondervloer kiest.

De voordelen van PVC vloeren

Of u nu kiest voor een PVC Click vloer of een ander type PVC vloer: deze materiaalsoort brengt veel voordelen met zich mee. Een aantal van de voordelen van PVC ten opzichte van andere materialen zijn:

 • PVC is gemakkelijk te bewerken. Deze eigenschap in combinatie met moderne technieken zorgt ervoor dat PVC soms niet van andere materialen (zoals écht hout) te onderscheiden is.
 • PVC is slijtvast en nagenoeg onverwoestbaar.
 • PVC vraagt om weinig onderhoud. De vloeren zijn vochtbestendig en eenvoudig te reinigen met een dweil en een stofzuiger.
 • PVC is een duurzaam materiaal. Bij goed onderhoud kan een PVC vloer wel 30 jaar meegaan.

Geen wonder dus dat steeds meer mensen voor PVC kiezen. Bent u dol op de uitstraling van houten vloeren of natuursteen? Kies dan een PVC vloer met dezelfde uitstraling. Het materiaal is niet van echt te onderscheiden!

Click PVC leggen: inspiratie en informatie

Wist u dat een Click PVC vloer ook demontabel is? Dat wil zeggen dat u de vloer gemakkelijk weer kunt verwijderen. Het is dus mogelijk Click PVC mee te nemen wanneer u gaat verhuizen. Lees hier meer over de voordelen van PVC of bekijk onze foto’s ter inspiratie.

Bent u uitgelezen en wilt u graag meer informatie over PVC vloeren met klikverbinding? Neem dan contact op met onze adviseurs of kom langs in onze showroom. We staan dagelijks voor u klaar met vrijblijvend advies.

681