Waarom een PVC vloer
nooit naadloos is (maar wel bijna)

Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Waarom een PVC vloer nooit naadloos is (maar wel bijna)

Een naadloze vloer brengt voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld een hygiënische optie, omdat in naden doorgaans vuil trekt. Bovendien creëert het een unieke uitstraling. Toch zijn er maar weinig volledig naadloze vloeren. Een PVC vloer naadloos leggen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel zijn er PVC vloeren die vrijwel naadloos lijken. Ook zijn er alternatieven te bedenken op de PVC vloer. 

Wat is PVC?

PVC is een soort kunststof dat wordt gebruikt voor allerhande producten. Zo zijn er naast PVC vloeren ook buizen, speelgoed en zelfs dashboards van PVC gemaakt. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Dit type kunststof is uitermate stevig en toch makkelijk te bewerken. Je kunt er daarom van alles mee maken, waaronder prachtige vloeren.

PVC vloeren bestaan altijd uit verschillende delen die je tegen elkaar aan legt om een vloer te creëren. Dat kunnen stroken zijn maar ook tegels. Tussen deze stroken of tegels zitten naden. Het zijn weliswaar vaak minuscule naden die je tussen elke strook of tegel vindt, maar ze zitten er wel degelijk. 
 

PVC vloer vrijwel naadloos leggen

Een PVC vloer is dus nooit volledig naadloos. De stroken of tegels worden echter wel zo strak mogelijk tegen elkaar gelijmd. Daardoor kun je een PVC vloer vrijwel naadloos leggen, en dat kan niet met ieder type vloer gerealiseerd worden. 

Wie een volledig naadloze vloer wilt, kan kiezen voor een betonvloer. Deze staat erom bekend dat hij naadloos is. Een PVC vloer met betonlook is een goed alternatief op echt beton, maar is niet naadloos.

PVC vloer in de badkamer: naadloos is niet de enige optie

Wie denkt aan een vloer in de badkamer denkt al gauw aan een naadloos resultaat. Anders kun je er immers niet op douchen. Maar ook in de badkamer is een PVC vloer een prima optie. We raden dan wel altijd aan om de PVC vloer wel in de badkamer te leggen maar niet direct onder de douche. Daar kun je een douchebak plaatsen. 

De PVC vloer in de badkamer is voor onder de douche minder geschikt, omdat vuil en water in de naden trekt. Een douchebak is dan de beste oplossing als je alsnog de unieke eigenschappen van PVC in de badkamer wilt.

Welke vloeren zijn wel naadloos?

Hoewel de PVC vloer dus nooit helemaal naadloos is, zijn er zeker naadloze alternatieven. Een gegoten vloer is per definitie naadloos. Kies bijvoorbeeld voor een PU gietvloer of een beton ciré gietvloer. Dit type vloer is ook geschikt voor onder de douche en kun je dus doortrekken in de hele ruimte. 

PVC vloeren van Knulst

Knulst staat voor vakmanschap. We leveren alleen de beste kwaliteit vloeren en plaatsen met grote nauwkeurigheid. Bovendien gaan we graag mee met de laatste trends. Daarom vind je bij Knulst Vloeren altijd de nieuwste, meest innovatieve PVC vloeren. Bekijk onze showroom of laat je inspireren door het magazine.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

610