Is een PVC vloer krasbestendig?

Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Is een PVC vloer krasbestendig?

Iedere vloer is in zekere zin gevoelig voor krassen en beschadigingen, zo ook een PVC vloer. Hoewel er verschil zit in de hardheid van verschillende vloertypen, is het helemaal voorkomen van beschadigingen helaas een utopie. Een vloer wordt immers vaak intensief gebruikt: We lopen er de hele dag overheen. Om de kans op beschadigingen te minimaliseren, leveren wij altijd een uitgebreid onderhoudsadvies bij iedere vloer die wij afleveren. In dit artikel leest u over veel voorkomende oorzaken van schade, hoe deze te voorkomen en wat te doen als uw vloer onverhoopt toch schade oploopt.

Veel voorkomende beschadigingen bij een PVC vloer

PVC is een populair materiaal voor vloeren omdat dit type kunststof heel slijtvast is. Hoewel een PVC vloer één van de meest slijtvaste vloeren van allemaal is, is een beschadiging nooit helemaal uitgesloten. Veel voorkomende beschadigingen en hun oorzaken zijn:

  • Krassen door het inlopen van vuil, zand of steentjes onder de schoenen;
  • Krassen door het verschuiven van meubels met onvoldoende of geen vilt;
  • Deuken door puntbelasting vanwege zware meubels zoals een piano;
  • Na een verhuizing dankzij onoplettende verhuizers;
  • Dweilen met een agressief schoonmaakmiddel zoals groene zeep of allesreiniger.

Om dit soort schades te voorkomen adviseren wij u om schoonloopmatten bij uw deuren te plaatsen en regelmatig te stofzuigen met een parketborstel. Daarnaast raden wij aan om onder al uw meubilair een goede kwaliteit vilt te plaatsen en uw PVC vloer te reinigen met een speciale PVC reiniger. Maar zelfs met deze maatregelen heeft u geen 100% garantie dat uw vloer nooit schade op gaat lopen, toch is een PVC vloer wel één van de meest slijtvaste vloersoorten die er vandaag de dag is.

Is een beschadigde PVC vloer te repareren?

Zoals u ziet zit een ongeluk in een klein hoekje en het kan – ondanks dat u alle adviezen opgevolgd heeft – voorkomen dat er toch een beschadiging aan uw PVC vloer komt. Dit is jammer, maar niet onoverkomelijk. Onze vloerenleggers kunnen vrij eenvoudig een strook of tegel van uw PVC vloer vervangen. Daarom adviseren wij altijd om de stroken of tegels die na het leggen over zijn gebleven op te bergen. Mocht er in de toekomst een beschadiging zijn, dan kunnen wij deze met behulp van deze overtollige stukken PVC vloer vrij eenvoudig herstellen. We verwijderen dan de beschadigde strook. We maken de open plek schoon en lijmen vervolgens een nieuwe strook in de vloer. Hier ziet u vervolgens niets meer van terug.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog met vragen zitten rondom schade aan uw PVC vloer – of PVC vloeren in het algemeen – neem dan vooral eens contact op met één van onze adviseurs. Zij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u in uw zoektocht naar uw droomvloer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of via email op info@knulst-pvcvloeren.nl.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

610