De beste manier om een
PVC vloer schoon te maken

Gepost op 02 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Tip 1: minimaal wekelijks stofzuigen

Hoe maak je een PVC vloer schoon? In eerste instantie is het simpel, namelijk gewoon vegen of stofzuigen. Doe dat minimaal wekelijks om vuil, zand en stof te verwijderen. Zand werkt namelijk als schuurpapier op de vloer: het veroorzaakt krassen.

Afhankelijk van hoeveel je de vloer gebruikt, kun je vaker stofzuigen. Sommige mensen vinden het prettig om dagelijks te stofzuigen omdat ze bijvoorbeeld binnen schoenen dragen, huisdieren hebben of om een andere reden intensief de vloer gebruiken.

Tip 2: dweil als de vloer vies oogt

Het fijne van PVC is dat het goed tegen water kan. Een PVC vloer schoonmaken met de dweil mag dus zo vaak als je wil. Een goede regel is om de vloer alleen met water te reinigen als je vlekken ziet of de vloer vies oogt. Een PVC vloer kan wel tegen een stootje en zolang je zelf geen viezigheid ziet, kun je de vloer dus prima laten.

Tip 3: preventief onderhoud is aan te raden

Je kunt ook preventief onderhoud plegen en zo voorkomen dat je vloer op lange termijn beschadigingen en vlekken bevat. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen daarvoor:

  • Leg matten bij de buitendeuren om zand, vuil en vocht zoveel mogelijk op te vangen.
  • Plaats mat of kleed op plekken waar grote belasting plaatsvindt.
  • Gebruik een onderlegger onder bureaustoelen met wieltjes.
  • Plaats beschermviltjes onder stoelpoten.

Tip 4: Gebruik alleen speciale schoonmaakmiddelen van Knulst

Groene zeep, chloor, allesreiniger: het zijn allemaal veel te chemische schoonmaakmiddelen die je PVC vloer geen goed doen. Ze tasten de vloer aan en dat krijg je er nooit meer uit. Ook een PVC vloer schoonmaken met schoonmaakazijn is niet aan te raden.

Gebruik in plaats daarvan alleen de voorgeschreven PVC cleaner van Knulst Vloeren. Dit is goedgekeurd door de fabrikant en door ons. Elke PVC vloer van Knulst komt met een garantie maar deze kan helaas vervallen als je met andere niet voorgeschreven middelen reinigt. Bovendien zorgt de speciale vloercleaner ervoor dat je een leven lang geniet van de vloer!

Heb je toch een echt hardnekkige vlek in je PVC en wil je die eruit halen? Breng dan de speciale vloercleaner onverdund aan op de vlek en laat het even intrekken. Nog steeds geen succes? Probeer dan de OH55. Dat is een zeer intensieve reiniger. Vergeet niet goed na te spoelen met water!

Geen groot onderhoud nodig

Volg je deze instructies? Dan geniet je tientallen jaren van een prachtige PVC vloer. Groot onderhoud is bij dit vloertype bovendien niet nodig. Een laagje polish opnieuw aanbrengen is altijd mogelijk, maar met goede schoonmaak kom je al een heel eind!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

610