Alles wat je moet weten over
speciale lijm voor een PVC vloer

Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Alles dat je moet weten over speciale lijm voor een PVC vloer

PVC vloeren zijn stevig, duurzaam en makkelijk te reinigen. Maar dat is nog niet alles: PVC is namelijk ook prachtig. Daarom zien we bij Knulst Vloeren dat steeds meer mensen kiezen voor dit vloertype.

In de meeste gevallen wordt een PVC vloer met lijm aangebracht. Welke lijm heb je daarvoor nodig? En zijn er ook alternatieven? Dat en meer ontdek je in deze blog.

Zwevend of met lijm de PVC vloer aanbrengen?

Een PVC vloer kun je op twee manieren aanbrengen: je kunt de vloer zwevend leggen of de PVC vloer met lijm bevestigen. Een vloer zwevend leggen kan onder andere met Click PVC en is een goede optie als je deze gemakkelijk wilt kunnen verwijderen. Dat is bijvoorbeeld prettig in een huurappartement, of wanneer je de vloer mee wilt verhuizen naar een nieuwe woning.

In alle andere gevallen adviseren wij om lijm voor de PVC vloer te gebruiken. De vloer lijmen zorgt voor een strak resultaat en voorkomt een klossend geluid veroorzaakt door ruimte onder de vloer.

Welke lijm voor de PVC vloer kun je het beste gebruiken?

Er bestaan letterlijk honderden soorten PVC vloer lijm. Er is dus voor elke prijsklasse een merk beschikbaar. Bovendien zijn er bepaalde soorten lijm die volgens de fabrikant enkel voor een bepaald type PVC vloer geschikt zijn.

Bij Knulst Vloeren gebruiken we uitsluitend hoogwaardige PVC lijm van het Duitse merk Wakol. Dit merk biedt een ruim assortiment aan lijmen voor elk vloertype. Er is een speciale Wakol lijm voor elastische vloerbedekking, PVC en nog veel meer.

Er zijn legio merken en soorten lijm voor de PVC vloer te koop. Wat ons betreft kun je beter niet bezuinigen op kwaliteit. Knulst Vloeren gebruikt daarom alleen het beste van het beste. Dat geldt niet alleen voor onze vloeren maar ook voor onze PVC lijm.

Met kwalitatieve lijm voor je PVC vloer ben je verzekerd van:

  • De beste prijs-kwaliteitverhouding;
  • Een duurzaam resultaat;
  • De mooiste afwerking.

Zo moet je PVC vloer lijm gebruiken

Voor je begint met een PVC vloer lijmen moet de ondergrond volledig egaal en schoon zijn. Het is ook belangrijk dat het oppervlak stofvrij is. Per 20 vierkante meter heb je zo’n 5 tot 10 kilo lijm nodig, afhankelijk van de vloer en ondervloer.

De vloer kun je vervolgens rechtstreeks verlijmen met de ondergrond. Pas op dat je niet te veel lijm gebruikt, maar ook zeker niet te weinig. Lijm voor een PVC vloer droogt snel. Binnen ongeveer 10 minuten is de vloer beloopbaar. Nauwkeurigheid in het leggen is dus van noodzaak.

Om die reden raden we altijd aan om een PVC vloer te laten aanbrengen door deskundige vloerleggers. Bij Knulst vloeren kun je niet alleen ongetwijfeld de vloer van je dromen vinden. Wij komen deze ook met plezier voor je plaatsen. Daarbij hoort het egaliseren van ondervloer, lijm van een oude PVC vloer verwijderen, egaliseren van de ondervloer en het lijmen zelf. Knulst ontzorgt van begin tot eind.

Een PVC vloer lijmen op hout

Een vraag die wij veel krijgen: kun je een PVC vloer lijmen op hout? Het antwoord is: ja, dat kan. Het is dan wel noodzakelijk dat er eerst een speciale ondervloer wordt aangebracht. Het kan ook zo zijn dat de bestaande ondervloer moet worden geëgaliseerd. Als dat gebeurt, kun je ieder type PVC vloer gewoon op hout leggen. Ook hierbij zijn we je graag van dienst.

Lijm onder een PVC vloer verwijderen

De lijm van een PVC vloer verwijderen is een specialistische klus. Makkelijk verwijderen gaat niet. Je kunt de stroken met een speciale machine losmaken. Die machine noemen we een stripper. De lijmresten verwijder je vervolgens met een schuurmachine. Handmatig is dat geen makkelijke klus.

Wil je de lijm van je oude PVC vloer verwijderen voor de nieuwe wordt geplaatst? Ook daarbij helpt Knulst Vloeren graag. Het voordeel van het uit handen geven, is dat wij het volledig proces voor onze rekening nemen. Van het verwijderen van de oudere vloer tot het mooi afwerken van de nieuwe: je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

610