Blogs over Woonplezier

Laat u ook inspireren door PVC!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Woonplezier
Meer woonplezier met PVC
 • Alles wat je moet weten over speciale lijm voor een PVC vloer

  PVC vloeren zijn stevig, duurzaam en makkelijk te reinigen. Maar dat is nog niet alles: PVC is namelijk ook prachtig. Daarom zien we bij Knulst Vloeren dat steeds meer mensen kiezen voor dit vloertype. In de meeste gevallen wordt een PVC vloer met lijm aangebracht. Welke lijm heb je daarvoor nodig? En zijn er ook alternatieven? Dat en meer ontdek je in deze blog.

  Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Waarom een PVC vloer nooit naadloos is maar wel bijna

  Een naadloze vloer brengt voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld een hygiënische optie, omdat in naden doorgaans vuil trekt. Bovendien creëert het een unieke uitstraling. Toch zijn er maar weinig volledig naadloze vloeren. Een PVC vloer naadloos leggen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel zijn er PVC vloeren die vrijwel naadloos lijken. Ook zijn er alternatieven te bedenken op de PVC vloer. 

  Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Een PVC vloer leggen: hoe pak je dat aan?

  Hout is prachtig, maar vraagt om veel onderhoud. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het beste alternatief: PVC. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een kunstmatig materiaal dat zich kenmerkt door een aantal unieke eigenschappen.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Zo kun je een vloer egaliseren voordat je PVC legt

  Een mooie, strakke vloer leggen begint bij de ondervloer. Dat geldt al helemaal voor PVC. Het materiaal waar PVC op gelegd wordt, heeft direct invloed op het eindresultaat. Wil je kieren, naden en bolling in je vloer voorkomen? Dan moet je de ondervloer vooraf egaliseren. Een strakke ondervloer zorgt voor het mooiste resultaat.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • De beste manier om een PVC vloer schoon te maken

  Een PVC vloer is dan misschien van kunststof en onderhoudsarm; volledig onderhoudsvrij is een vloer nooit. Tenminste, niet als je er lang van wil genieten. Een PVC vloer schoonmaken met onze tips betekent dat je er een leven lang plezier van hebt.

  Gepost op 02 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Is een PVC vloer krasbestendig?

  Iedere vloer is in zekere zin gevoelig voor krassen en beschadigingen, zo ook een PVC vloer. Hoewel er verschil zit in de hardheid van verschillende vloertypen, is het helemaal voorkomen van beschadigingen helaas een utopie. Een vloer wordt immers vaak intensief gebruikt: We lopen er de hele dag overheen.

  Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
610