Waarom de dikte van een
PVC vloer relevant is

Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Waarom de dikte van een PVC vloer relevant is

Tijd voor een nieuwe vloer: je gaat op onderzoek uit, bekijkt woontijdschriften en struint het internet af. Op zoek naar die perfecte vloer. Uiteindelijk valt de keuze op PVC: een duurzaam, stevig en veelzijdig materiaal. Goede keuze! Nu nog checken of de dikte van de PVC vloer geschikt is.

Waarom zou je de dikte van een PVC vloer checken? Omdat deze direct invloed heeft op hoe de vloer ligt en waar deze geschikt voor is.

Waarom is de dikte van een PVC vloer relevant?

Het voordeel van PVC vloeren is dat ze relatief dun zijn, zeker ten opzichte van andere materialen zoals hout en steen. Daardoor kan de vloer warmte goed geleiden. PVC is dus een ideaal materiaal in combinatie met vloerverwarming. Dankzij de dunne laag verplaatst de warmte zich snel door de ruimte. Het geeft een verhoogd gevoel van comfort. 

Een PVC vloer heeft daarnaast altijd een slijtlaag. Dat is de toplaag van de vloer. Deze varieert van 0,2 tot meer dan 0,7 millimeter. De meest gebruikte PVC soorten hebben allemaal een slijtlaag tussen de 0,4 millimeter en 0,55 millimeter. Zoek je een vloer voor in je woning én wil je vloerverwarming? Dan is een PVC vloer met een toplaag binnen deze marge de beste keuze.

Hoe dikker de slijtlaag, hoe duurder je PVC vloer is. Daarnaast wil je niet dat de vloer te dun is, want dan slijt je snel door die toplaag heen. Het beste is om dus een beetje in het midden te gaan zitten: zo gaat de vloer lekker lang mee, en kies je toch voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe dik is een PVC vloer?

De dikte van de slijtlaag wordt nog wel eens door de war gehaald met de dikte van de vloer zelf. Om te weten hoe dik een PVC vloer is, maken we onderscheid tussen twee soorten vloeren:

  • Dryback PVC; stroken die gelijmd worden.
  • Click/Rigid PVC; PVC vloeren met een klikverbinding. 

De Dryback PVC vloer is vaak tussen de 2 en 3 millimeter dik. Hoe dik de vloer precies is, hangt af van het merk. Een Click of Rigid PVC vloer daarentegen is tussen de 5 en 7 millimeter dik. Ook bij dit vloertype is de specifieke dikte afhankelijk van de soort en het merk.

Een plak PVC vloer en vloerverwarming: de beste keuze

De plak PVC vloer wordt het meeste gekozen en heeft een prachtig eindresultaat. Plak PVC is in feite Dryback PVC. De vloer bestaat uit flexibele stroken of tegels, afhankelijk van het dessin dat je kiest. Deze stroken of tegels worden verlijmd op een geëgaliseerde ondergrond.

Deze PVC vloer is het dunst in zijn soort. Daardoor geeft het de meest comfortabele combinatie met vloerverwarming. Omdat de vloer zo dun is, moet je plak PVC wel altijd laten leggen door een professional. Het is een zeer secuur werk. 

PVC vloeren van Knulst

Benieuwd welk type vloer het beste bij jouw woonsituatie past? Of je nu groot woont of klein, een vloerverwarming hebt of juist niet: er is voor elke wens een soort PVC vloer. Bij Knulst krijg je bovendien tien jaar garantie op de vloer zelf én het leggen van de vloer. We verschaffen daarnaast alle nodige informatie over onderhoud, zodat je een leven lang van je duurzame PVC vloer kunt genieten!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

609