Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat is de levensduur van een PVC vloer?

Eén van de grote voordelen van PVC is de extreem lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat en vinyl. PVC is zó robuust, dat het zelden voorkomt dat een PVC vloer vervangen wordt vanwege slijtage. Maar na zoveel jaar van trouwe dienst zijn mensen er simpelweg op uitgekeken en toe aan iets nieuws. We kunnen dus wel stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van PVC uitstekend is. Naast de lange levensduur, is een PVC vloer ook een erg duurzame keuze. Want PVC vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn volledig recyclebaar. Maar welke soorten PVC vloeren bestaan er eigenlijk en hoe worden deze vloeren opgebouwd? U leest het in dit artikel.

Verschillende soorten PVC vloeren

De populairste vertrekken om een PVC vloer in te leggen zijn de woonkamer, keuken en de slaapkamers. Daarnaast kan PVC goed tegen vocht, waardoor PVC vloeren ook vaak in vochtige vertrekken zoals de badkamer of toilet gelegd worden. Er bestaan veel verschillende soorten PVC vloeren, de meest gangbare soorten zijn: PVC strokenPVC tegels en Click PVC. Hieronder leest u een korte toelichting op de verschillende soorten.

  • PVC Stroken: De flexibele PVC stroken zijn 2-3 mm. dik en hebben ongeveer de afmetingen van een laminaatplank. PVC stroken zijn dan ook een zeer goed alternatief voor laminaat, gezien deze slijtvast, geluidsarm en eenvoudig schoon te houden zijn. PVC stroken kunnen zowel recht als in visgraat patroon gelegd worden.
  • PVC Tegels: Tegels maar dan met alle positieve eigenschappen van PVC. Dat zijn PVC tegels. Deze duurzame tegels zijn beschikbaar in ontelbaar veel dessins, motieven, kleuren en afmetingen. Van beton look en natuursteen tot leisteen effect.
  • Click PVC: Een Click PVC vloer beschikt over een kliksysteem dat vergelijkbaar is met dat van laminaat. Hierdoor is Click PVC geschikt voor de doe-het-zelver: Snel en eenvoudig te leggen maar toch alle voordelen van een PVC vloer.

Waaruit bestaat een PVC vloer?

Wat voor soort PVC vloer u ook kiest, ze zijn allemaal opgebouwd uit minstens drie lagen: De rug, de filmlaag en de toplaag. De kwaliteit van de vloer wordt bepaalt door de kwaliteit van deze lagen. Hieronder vindt u een toelichting op de functie van iedere laag.

  • De rug: De rug vormt de kern van iedere PVC vloer en dient voor stabiliteit. De rug bestaat uit zuiver of gerecycled PVC – of een mix hiervan – en wordt versterkt met één of meerdere lagen glasvlies.

  • De filmlaag: De filmlaag bepaalt uiteindelijk hoe uw PVC vloer eruit ziet. De kwaliteit van de filmlaag wordt bepaald door de druktechnologie en natuurlijk het ontwerp. Hoe hoger de kwaliteit van de filmlaag, hoe minder herhalingen in het ontwerp terugkomen en hoe natuurgetrouwer uw vloer eruit ziet.
  • De toplaag: Tot slot is er de toplaag. De functie van de toplaag is bescherming. Hoe sterker de toplaag, hoe langer de vloer mee gaat. Daarnaast zit in de nieuwste kwalitatieve vloeren tevens een zogenaamde registered embossing verwerkt. Dit betekent dat u daadwerkelijk het reliëf van de houten plank in uw vloer kunt zien en voelen.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen over de verschillende soorten PVC vloer en hun levensduur? Voel u meer dan welkom om contact op te nemen met één van onze adviseurs. Zij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons telefonisch bereiken via 0341-252787 of per email op info@knulst-pvcvloeren.nl.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

609