De voordelen en nadelen
van een PVC vloer in het wit

Gepost op 21 juni 2022 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

De voordelen en nadelen van een PVC vloer in het wit

Woontrends komen en gaan. Dat geldt ook voor vloeren. Waar het de ene maand nog de houten visgraat vloer is die je in alle bladen ziet, lijkt de andere maand juist de keramische tegel populair. Op dit moment zien we dat de witte pvc vloer in trek is. Het is een leuke trend met een paar haken en ogen.

Over de PVC vloer

PVC is een speciaal soort kunststof waar veel mee wordt geproduceerd. Het heeft namelijk een aantal eigenschappen die uniek zijn voor dit materiaal. PVC is uitermate stevig, maar toch makkelijk te bewerken. Daardoor is het uitstekend geschikt voor vloeren. De meeste vloeren worden immers behoorlijk intensief gebruikt én moeten aan veel woonwensen voldoen.

Dat PVC zo bewerkelijk is, brengt voordelen met zich mee. Met moderne technieken kun je het materiaal de uitstraling geven van bijvoorbeeld hout of natuursteen. Daardoor kun je met PVC het uiterlijk van die materialen in huis halen, maar dan met het gemak van PVC. Kunststof is namelijk makkelijker te reinigen.

PVC vloer met witte planken, tegels of stroken

Dat PVC zo bewerkelijk is, heeft nog een ander voordeel: je kunt het een kleur geven. In principe kun je PVC elke kleur van de regenboog geven. In recente trends zien we vooral dat de PVC vloer in het wit erg in trek is. Geen wonder, want het kan er heel bijzonder uit zien. Maar een witte vloer heeft ook een gebruiksaanwijzing.

De voordelen van een witte PVC vloer

Wit in het interieur heeft een uniek effect. Het oogt schoon, modern en kan gezien worden als een leeg canvas. Witte PVC vloeren brengen dan ook een aantal voordelen mee:

  • Of je nu gaat voor modern, industrieel of romantisch: een witte PVC vloer past overal bij.
  • Een witte vloer betekent dat je vuil snel ziet en dus tijdig kunt reinigen indien nodig.
  • Wit is een tijdloze kleur.

Je kunt veel kanten op met een PVC vloer in het wit. Knulst Vloeren heeft zowel een PVC vloer met houtlook in het wit als een PVC vloer in hoogglans in het wit in het assortiment. Er is dus genoeg keuze voor wie graag zo’n lichte vloer in huis haalt. Toch zien we bij Knulst Vloeren dat veel mensen uiteindelijk voor een andere kleur gaan.

De keerzijde van een PVC vloer in het wit

Laten we vooropstellen dat het niet uitmaakt of je kiest voor een PVC vloer met houtlook in het wit of een hoogglans PVC vloer in het wit: ze zijn net zo praktisch en sterk als andere PVC vloeren. Wit is echter wel behoorlijk besmettelijk.

‘Besmettelijk’ betekent in deze zin dat je vuil snel ziet op de vloer. Als je vaak en veel schoonmaakt, is dat niet zo’n probleem. Heb je echter een vol huis en een druk huishouden, dan is een witte PVC vloer minder praktisch. Kijk altijd naar je leefsituatie en leefstijl. Als je niet tegen vuil kunt of weinig tijd hebt om schoon te maken, is een andere vloer misschien een betere keuze.

PVC vloeren van Knulst

Gelukkig kun je bij Knulst uit nog veel meer bijzondere kleuren kiezen. PVC vloeren met houtlook zijn ook lichter getint verkrijgbaar, en hetzelfde geldt voor hoogglans. Zo haal je wel een mooie lichte vloer in huis, zonder dat deze spierwit is. Wil je toch graag die witte PVC vloer aanschaffen? Onze adviseurs vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

609