Wat kost een PVC vloer?

Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat kost een PVC Vloer?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride en is een kunststof. PVC wordt veel toegepast als vervanger voor hout en beton, daarnaast is het materiaal relatief goedkoop en eenvoudig te bewerken. Deze eigenschappen maken van PVC een zeer geschikte grondstof voor vloeren. PVC vloeren zijn dan ook bijzonder populair. Maar wat zijn de positieve eigenschappen van PVC en wat kost een PVC vloer? U leest het in dit artikel.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

De twee belangrijkste redenen waarom onze klanten voor een PVC vloer kiezen zijn gemak en budget. Een PVC vloer is namelijk onderhoudsarm. Alleen stofzuigen en er op z’n tijd een dweil overheen halen volstaat, vanwege dit gemak is het een bijzonder populaire keuze onder ouderen. Zij hebben vaak de financiële middelen om een kwalitatief hoogwaardige vloer aan te schaffen, maar zitten niet te wachten op het onderhoud dat een houten vloer bijvoorbeeld met zich meebrengt. De tweede reden is budget. Hoewel een PVC vloer niet de goedkoopste soort vloer is, kent het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hierom kiezen bijvoorbeeld ook veel starters voor PVC: Een goede vloer voor je geld die lang meegaat en dus op de lange termijn een zeer voordelige en aantrekkelijke keuze.

PCV vloer: Zelf leggen of laten leggen?

Indien u een beetje handig bent, kunt u bepaalde soorten PVC vloeren – zoals een Click PVC of een Rigide Click vloer – zelf leggen. Maar voor het beste resultaat laat u een PVC vloer leggen door professionals. Het goed leggen van een vloer is vakmanschap waar vloerenleggers jarenlang voor opgeleid worden. Daarnaast biedt Knulst 10 jaar garantie op zowel onze vloeren als op ons leggen. De kosten van het laten leggen van een PVC vloer zijn – gezien de levensduur van minimaal 20 jaar – verwaarloosbaar. Maar hoe je het ook wendt of keert, het laten leggen van uw PVC vloer verhoogt de totaalprijs. Het extra geld dat u betaalt, zit hem in de volledige ontzorging: 10 jaar garantie én de garantie dat onze vakmensen hun werk zeer secuur en professioneel doen. Er zijn weinig consumenten die zó handig zijn, dat zij aan hen kunnen tippen.

Wat bepaalt de prijs van een PVC vloer?

Er bestaat geen vast antwoord over wat een PVC vloer kost. De prijs is afhankelijk van vele variabelen, zoals het vloeroppervlak, het merk, het legpatroon (bijv. visgraat of recht gelegd), de gewenste kwaliteit en of u het wilt laten leggen of dat u dit zelf gaat doen. Bij Knulst vloeren vindt u echter enkel kwaliteitsvloeren, dus de vloeren die wij aanbieden zijn niet de goedkoopste in de markt. Wél de beste. Om u toch een indicatie te geven van het prijssegment waarin PVC vloeren zich bevinden: Laminaat en vinyl zijn goedkopere vloersoorten. Houten vloeren en gietvloeren bevinden zich in een hoger segment. In dat opzicht is een PVC vloer dus de gouden middenweg!

Conclusie: U koopt geen PVC vloer omdat deze zo voordelig is. Maar omdat ze onverwoestbaar, onderhoudsarm zijn en extreem lang meegaan. Wilt u meer weten over PVC vloeren of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan direct contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of via email op info@knulst-pvcvloeren.nl.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

608