Wat is een PVC vloer
en welke soorten zijn er?

Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat is een PVC vloer en welke soorten zijn er? 

Kunststof op de vloer, dat heeft toch helemaal geen mooie uitstraling? Nou, mooi wel! Want PVC vloeren veroveren in rap tempo de interieurwereld. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar heeft helemaal geen kunstmatige uitstraling. Geen wonder dat dit unieke materiaal steeds populairder wordt. 

Wat is PVC?

PVC is een afkorting die staat voor polyvinylchloride. Een ingewikkeld woord, maar in principe is polyvinylchloride simpelweg een soort kunststof. PVC wordt niet alleen gebruikt voor de productie van vloeren. Ook speelgoed, dashboards, leidingen en nog veel meer objecten die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt zijn gemaakt van PVC. 

De unieke eigenschappen van PVC

Waarom je zoveel PVC om je heen ziet? Omdat het materiaal een aantal unieke eigenschappen heeft die het geschikt maken voor veel doeleinden, waaronder vloeren.

PVC is allereerst een zeer stevig materiaal. Het is nauwelijks kapot te krijgen en dat is met name voor vloeren heel praktisch. Vloeren worden immers zeer intensief gebruikt. Maar het is de tweede eigenschap die PVC juist voor vloeren zo populair maakt.

PVC is een type kunststof die je zeer gemakkelijk kunt bewerken. Dat zorgt ervoor dat je het materiaal een compleet nieuwe vorm en uitstraling kunt geven. Bijvoorbeeld de uitstraling van hout of natuursteen. PVC vloeren worden dan ook vaak gekocht als alternatief op natuurlijke materialen, omdat ze bijna niet meer van het echte werk te onderscheiden zijn. 

Soorten pvc vloeren

Er zijn talloze PVC vloeren om uit te kiezen. Bij Knulst bieden we alleen het beste van het beste: geen goedkope kunststof vloeren bij ons. Wel kwaliteit en duurzaamheid. Dat geldt ook voor onze PVC vloeren: ze zijn allen kwalitatief sterk en van de beste merken.

Elke soort PVC vloer heeft eigen voor- en nadelen. Deze typen PVC zijn het meeste in trek:

  • Kies voor PVC in stroken, tegels of visgraat; dit heeft met name te maken met het patroon in de vloer. 
  • Ga voor Rigid PVC, Click PVC of Natuurlijk PVC of een ander type in ons assortiment; elke soort heeft eigen voor- en nadelen.

PVC vloer versus andere materiaalsoorten

Steeds meer mensen kiezen voor PVC vloeren in plaats van hout, natuursteen of beton. Dat is niet zo gek. PVC is namelijk uitermate duurzaam. Een PVC vloer gaat minstens 30 jaar mee en vraagt nauwelijks om onderhoud. 

Bovendien kun je PVC vloeren - mits van de juiste merken en kwaliteit - niet van hout of natuursteen onderscheiden. De houtprint in onze PVC vloeren is zeer overtuigend. 

PVC is daarnaast de makkelijkste vloer als het gaat om onderhoud. Regelmatig stofzuigen is nodig om vuil en zand te verwijderen. Verder kun je de vloer gewoon met water reinigen als je vlekken ziet. Schoonmaakmiddelen hoef je daarbij niet te gebruiken. Een beetje speciale polish op z’n tijd kan de toplaag herstellen, maar verder is intensief onderhoud niet nodig.

De kosten van een PVC vloer

Misschien nog wel de meest voor de hand liggende reden om PVC te kiezen in plaats van natuurlijke materialen is de prijs. Een PVC vloer is wat de kosten betreft een betere keuze dan een houten vloer of natuursteen. 

Met name gietvloeren en natuursteen kunnen behoorlijk in de kosten lopen. Wil je de uitstraling van natuursteen voor een redelijke prijs? Dan is PVC de beste keuze. Dit type vloer is daarmee ideaal voor starters. 

PVC vloeren van Knulst

Een PVC vloer gaat dus minstens 30 jaar mee. Toch bang dat er beschadigingen optreden in de eerste paar jaren? Bij Knulst krijg je maar liefst 10 jaar garantie op de vloer én het leggen van de vloer. Onze vloeren zijn van extreem degelijk materiaal en we staan voor kwaliteit! 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

608