Alles dat je moet weten over
plinten op een pvc vloer

Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Alles dat je moet weten over plinten op een pvc vloer

Je prachtige nieuwe PVC vloer ligt. Maar hoe nu verder? Plaats je ook plinten op een PVC vloer? Welke plinten zijn geschikt, en wanneer breng je ze aan? Geen zorgen, Knulst heeft antwoord op al je vragen!

Welke plinten leg je op een PVC vloer?

In principe kun je elk type plint op een PVC vloer leggen. Bij Knulst kiezen de meeste mensen voor MDF plinten op de PVC vloer. MDF is een type plaatmateriaal dat gegrond is in witte verf. 

MDF plinten zijn zeer geschikt voor de PVC vloer. Allereerst omdat ze in veel verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn, van 7 tot wel 12 centimeter of zelfs meer. Ook de dikte varieert per type. Bij Knulst werken we standaard met een plint van 90 millimeter hoog en 12 millimeter dik. MDF plinten zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar bij Knulst dus er zit altijd wel eentje tussen die bij je smaak past. 

Van modern en strak tot koloniaal en tijdloos: er is veel mogelijk. Zo zijn er plinten met een sierrandje, overzetplinten die over de oude plint kunnen, zwarte plinten en nog veel meer. De opties bespreken wij graag met je.

Leg je de plinten voor of na de PVC vloer? 

Plinten kun je het beste pas aanbrengen wanneer de vloer volledig is gelegd. Dat bespaart veel extra werk. Als je namelijk eerst de plint plaatst dan moet iedere strook volledig strak gesneden worden bij het leggen. Er is geen ruimte voor fouten. Daardoor duurt het hele proces tenminste een aantal uren langer. Plaats je de plinten achteraf? Dan kun je deze gemakkelijk over de uiteinden van de PVC stroken plaatsen en is alles strak afgewerkt in een handomdraai. 

Ook het leggen van plinten kun je uitbesteden aan Knulst. Onze experts maken met plezier de volledige vloer gebruiksklaar voor je. 

Kun je een PVC vloer zonder plint leggen?

De keuze is aan jou, maar een PVC vloer zonder plint leggen wordt niet aangeraden. Je krijgt namelijk het onderste stukje van de muur en het buitenste stukje van de vloer onmogelijk volledig strak op elkaar aangesloten. Er is dus altijd een kier zichtbaar.

Daarnaast zijn plinten ter bescherming. Zonder een plint bestaat de kans dat je bijvoorbeeld stucwerk beschadigt tijdens het stofzuigen. Dat ziet er niet mooi uit en is bovendien onpraktisch.

Moet je plinten afkitten bij een PVC vloer? 

Blijft de muur wit? Dan is het mooi om een dun randje aan de bovenzijde tussen de muur en de plint te kitten. Je kunt de plint daarna nog lakken. Het resultaat is een mooi geheel.

Plinten afkitten kan bovendien een ander probleem oplossen. Wanneer een dekvloer niet volledig waterpas is dan kan het zijn dat er een kiertje onder de plint ontstaat. Die kunnen de experts van Knulst gemakkelijk wegwerken door een grijze transparante kit in te spuiten. De donkere inkijk van de kier valt weg en is nauwelijks zichtbaar. Een niet volledig rechte dekvloer kan overigens iedereen overkomen; zelfs in nieuwbouwhuizen komt het voor. 

Een plint afkitten op je PVC vloer is natuurlijk niet verplicht. Wel kan het voor het beste resultaat zorgen. Afkitten gebeurt vaak door schilders, maar wij van Knulst geven met plezier advies. 

Plinten kiezen voor je PVC vloer

Heb je nog geen idee welk type plint past bij jouw PVC vloer? Wanneer je een vloer afneemt bij Knulst dan adviseren we op alle facetten: het leggen, de plinten, de materialen en de kleuren. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden! 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst PVC Vloeren - Nunspeet - www.knulst-pvcvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

608