Welkom op onze
woonblog

Laat u ook inspireren door PVC!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Blog
Geïnspireerd door PVC
 • Eerst keuken of eerst PVC vloer plaatsen? Ontdek het advies van Knulst!

  PVC vloeren zijn perfect voor in de keuken. Geen wonder, want dit unieke type kunststof kan goed tegen een stootje. Een keertje morsen op de vloer? Geen probleem. Een vlek gevonden? Die heb je zo verwijderd. De keukenvloer moet tegen een stootje kunnen, en PVC kan dat. Maar moet je nu eerst de keuken plaatsen of eerst je PVC vloer leggen?

  Gepost op 13 januari 2022 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Alles wat je moet weten over speciale lijm voor een PVC vloer

  PVC vloeren zijn stevig, duurzaam en makkelijk te reinigen. Maar dat is nog niet alles: PVC is namelijk ook prachtig. Daarom zien we bij Knulst Vloeren dat steeds meer mensen kiezen voor dit vloertype. In de meeste gevallen wordt een PVC vloer met lijm aangebracht. Welke lijm heb je daarvoor nodig? En zijn er ook alternatieven? Dat en meer ontdek je in deze blog.

  Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • De voordelen en nadelen van een PVC vloer in het wit

  Woontrends komen en gaan. Dat geldt ook voor vloeren. Waar het de ene maand nog de houten visgraat vloer is die je in alle bladen ziet, lijkt de andere maand juist de keramische tegel populair. Op dit moment zien we dat de witte pvc vloer in trek is. Het is een leuke trend met een paar haken en ogen.

  Gepost op 21 juni 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Wat is een PVC vloer en welke soorten zijn er?

  Kunststof op de vloer, dat heeft toch helemaal geen mooie uitstraling? Nou, mooi wel! Want PVC vloeren veroveren in rap tempo de interieurwereld. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar heeft helemaal geen kunstmatige uitstraling. Geen wonder dat dit unieke materiaal steeds populairder wordt.

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Alles dat je moet weten over plinten op een pvc vloer

  Je prachtige nieuwe PVC vloer ligt. Maar hoe nu verder? Plaats je ook plinten op een PVC vloer? Welke plinten zijn geschikt, en wanneer breng je ze aan? Geen zorgen, Knulst heeft antwoord op al je vragen!

  Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Wat is de beste PVC vloer van het moment?

  Je wilt graag het beste van het beste in huis halen? Je bent niet de enige. Dat is precies de reden dat je hebt gezocht naar de beste PVC vloer van het moment: je wilt kwaliteit. Bij Knulst vind je alleen PVC vloeren van de hoogste kwaliteit, met de beste afwerking.

  Gepost op 13 januari 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Waarom een PVC vloer nooit naadloos is maar wel bijna

  Een naadloze vloer brengt voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld een hygiënische optie, omdat in naden doorgaans vuil trekt. Bovendien creëert het een unieke uitstraling. Toch zijn er maar weinig volledig naadloze vloeren. Een PVC vloer naadloos leggen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel zijn er PVC vloeren die vrijwel naadloos lijken. Ook zijn er alternatieven te bedenken op de PVC vloer. 

  Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Wat kost een PVC vloer?

  PVC is de afkorting van polyvinylchloride en is een kunststof. PVC wordt veel toegepast als vervanger voor hout en beton, daarnaast is het materiaal relatief goedkoop en eenvoudig te bewerken. Deze eigenschappen maken van PVC een zeer geschikte grondstof voor vloeren. PVC vloeren zijn dan ook bijzonder populair. Maar wat zijn de positieve eigenschappen van PVC en wat kost een PVC vloer? U leest het in dit artikel.

  Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Een PVC vloer leggen: hoe pak je dat aan?

  Hout is prachtig, maar vraagt om veel onderhoud. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het beste alternatief: PVC. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een kunstmatig materiaal dat zich kenmerkt door een aantal unieke eigenschappen.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Zo kun je een vloer egaliseren voordat je PVC legt

  Een mooie, strakke vloer leggen begint bij de ondervloer. Dat geldt al helemaal voor PVC. Het materiaal waar PVC op gelegd wordt, heeft direct invloed op het eindresultaat. Wil je kieren, naden en bolling in je vloer voorkomen? Dan moet je de ondervloer vooraf egaliseren. Een strakke ondervloer zorgt voor het mooiste resultaat.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Waarom de dikte van een PVC vloer relevant is

  Tijd voor een nieuwe vloer: je gaat op onderzoek uit, bekijkt woontijdschriften en struint het internet af. Op zoek naar die perfecte vloer. Uiteindelijk valt de keuze op PVC: een duurzaam, stevig en veelzijdig materiaal. Goede keuze! Nu nog checken of de dikte van de PVC vloer geschikt is. 

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #trends
 • De beste manier om een PVC vloer schoon te maken

  Een PVC vloer is dan misschien van kunststof en onderhoudsarm; volledig onderhoudsvrij is een vloer nooit. Tenminste, niet als je er lang van wil genieten. Een PVC vloer schoonmaken met onze tips betekent dat je er een leven lang plezier van hebt.

  Gepost op 02 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Is een PVC vloer krasbestendig?

  Iedere vloer is in zekere zin gevoelig voor krassen en beschadigingen, zo ook een PVC vloer. Hoewel er verschil zit in de hardheid van verschillende vloertypen, is het helemaal voorkomen van beschadigingen helaas een utopie. Een vloer wordt immers vaak intensief gebruikt: We lopen er de hele dag overheen.

  Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

  Eén van de grote voordelen van PVC is de extreem lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat en vinyl. PVC is zó robuust, dat het zelden voorkomt dat een PVC vloer vervangen wordt vanwege slijtage. Lees meer over de levensduur van PVC in dit artikel.

  Gepost op 28 augustus 2020 door Petra Knulst in #trends
 • Visgraat PVC Vloeren

  Met een PVC vloer combineert u de uitstraling van een klassieke houten vloer met de praktische voordelen van een moderne PVC vloer. Het visgraatmotief is een populair alternatief voor een recht gelegde vloer. Daarnaast is het visgraatmotief een tijdloze klassieker die als geen andere vloer de tand des tijds weet te doorstaan.

  Gepost op 29 januari 2021 door Petra Knulst in #trends
607