Betonlook
PVC Vloeren

Uitstraling van een oude geleefde fabrieksvloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Betonlook PVC vloeren

Betonvloeren zijn prachtig te combineren met meerdere woonstijlen. Een modern interieur maar ook industrieel of zelfs landelijk is prachtig te complimenteren met een vloer van beton. Het materiaal brengt echter ook nadelen met zich mee. Wilt u de uitstraling van beton maar zonder de lasten? Kies dan voor betonlook PVC vloeren.

Een betonlook PVC vloer heeft het uiterlijk van beton maar zonder de lasten van het materiaal. Daarentegen krijgt u alle gemakken die PVC met zich meebrengt. En dat zijn er een heleboel.

Wat is een PVC vloer met betonlook?

Een PVC vloer is een vloer gemaakt van kunststof. Betonlook PVC is een vloer van kunststof die erg lijkt op beton. Die betonlook maakt dat deze vloer nauwelijks van echt beton te onderscheiden is.

De betonlook is erg in trek sinds moderne en met name industriële woonstijlen aan populariteit winnen. Het geeft de uitstraling van een oude, geleefde fabrieksvloer. Dit stoere uiterlijk kunt u goed realiseren met PVC dankzij alle unieke eigenschappen van het materiaal.

De betonnen vloer kent zijn oorsprong met name in fabriekshallen en magazijnen. Die vloer is in huidige woontrends ook steeds meer zichtbaar in de woning. Beton is stoer, neutraal maar ook trendy. U kunt er dus allerlei kanten mee op. Een betonlook PVC vloer heeft die unieke uitstraling, maar dan met alle gemakken van PVC.

De voordelen van Betonlook PVC

Kiest u een PVC vloer met betonlook? Dan kiest u voor een vloer met alle gemakken van PVC. En dat zijn er een heleboel.

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een type kunststof dat wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende producten. De populariteit van kunststof is te verklaren door een aantal factoren.

Allereerst is PVC een uitermate stevig materiaal. Doordat het zo sterk is, kan het ook goed tegen een stootje. Duurzaamheid is dus zeker een eigenschap van dit materiaal, met name als het om vloeren gaat. PVC vloeren worden immers zeer intensief gebruikt: er wordt regelmatig op gelopen, er staan zware meubels op en er komt nog wel eens vuil of vocht terecht op de vloer. Met een PVC betonlook vloer is dat geen enkel probleem.

PVC is niet alleen stevig, het is ook goed te bewerken. Deze twee eigenschappen gaan niet vaak samen. Dat maakt PVC ideaal om te gebruiken als basis voor allerlei vormen. Er worden bijvoorbeeld dashboards gemaakt van PVC maar ook speelgoed. En natuurlijk vloeren!

Dat het materiaal zo makkelijk te bewerken is, heeft er namelijk toe geleid dat enkele fabrikanten het inzetten om andere materialen na te maken. Dat is hoe de PVC betonlook vloer is ontstaan: PVC maakt het mogelijk om andere materialen na te maken zodat ze nagenoeg echt lijken.

Daardoor is niet alleen de betonlook PVC vloer in het leven geroepen maar zijn er ook PVC vloeren met het uiterlijk van hout, keramische tegels of natuursteen. Er zijn absoluut kwaliteitsverschillen in PVC vloeren, maar bij Knulst bieden wij u alleen het beste van het beste. Wij werken samen met hoogwaardige PVC merken die producten maken welke nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Bovendien gaan ze een leven lang mee.

Een betonlook PVC vloer en echt beton

Waarom niet kiezen voor een echte betonvloer? Omdat beton poreus is. Dat betekent dat het oppervlak een open structuur heeft, ook wanneer het heel glad is. Wanneer u onverhoopt een kop koffie of een glas wijn laat vallen, dan zal dit vrijwel altijd een vlek achterlaten op de vloer. Beton is daardoor minder geschikt voor in woningen.

Een betere optie is om een betonlook vloer te laten plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: een betonlook gietvloer, betonlook keramische tegel en betonlook PVC. Een betonlook PVC vloer heeft alle praktische eigenschappen van PVC:

  • oersterk
  • slijtvast
  • duurzaam
  • onderhoudsarm

Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer met betonlook in plaats van echt beton. Het biedt meer voordelen dan nadelen!

PVC betonlook vloer leggen

Een betonlook PVC vloer wordt doorgaans in tegels geproduceerd en gelegd. Daarmee is het proces van de vloer aanbrengen makkelijker én sneller dan met beton. Beton moet immers drogen en in lagen aangebracht worden. Daardoor is het een duurder proces.

De PVC tegels kunt u laten aanbrengen door de experts van Knulst. Voor het mooiste resultaat is het altijd aan te raden uw vloer te laten plaatsen door professionals. Koopt u uw nieuwe PVC vloer met betonlook bij Knulst en laat u hem ook door onze professionals leggen? Dan krijgt u maar liefst tien jaar garantie op uw vloer. Die garantie geldt voor de vloer zelf én het leggen.

De prijs van een PVC vloer met betonlook

Naast de vele voordelen van PVC heeft het nog een steentje voor op de originele betonnen vloer: PVC met betonlook is namelijk goedkoper. Echt beton plaatsen duurt langer dan het plaatsen van PVC. De vloer moet vooraf glad gemaakt worden en een coating is ook van belang. Dat proces alleen al is duurder dan het aanbrengen van een betonlook PVC vloer.

De betonlook PVC vloer bestaat uit stroken of tegels. Deze zijn nagenoeg naadloos en dus amper te onderscheiden van echt beton. Bovendien is het proces van aanbrengen een stuk minder tijdrovend. Soms is het nodig de vloer vooraf te egaliseren. Voor gericht advies kunt u altijd een afspraak maken met één van onze adviseurs. We helpen u graag de meest passende oplossing voor uw situatie te vinden.

Betonlook PVC en Vloerverwarming

Overweegt u vloerverwarming te plaatsen in uw woning of maakt u er al gebruik van? Goed nieuws: de PVC betonlook vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Sterker nog, dat geldt voor alle soorten PVC vloeren.

PVC is een kunststof dat gemakkelijk warmte kan geleiden. Vaak is een PVC vloer ook nog slechts 2 tot 3 millimeter dik. Daarmee kan de warmte ook snel over het hele oppervlak goed doorkomen. Vloerverwarming is daarmee het beste te combineren met PVC.

Overweegt u vloerverwarming aan te leggen? Geen wonder, want vloerverwarming is een duurzame en energiezuinige manier om uw woning te verwarmen. Wilt u de PVC betonlook vloeren en vloerverwarming tegelijk aanbrengen in de woning? Knulst helpt daarbij. Onder ons eigen label leveren wij ook vloerverwarming. Onze installateurs komen de verwarming leggen waarna de vloer gelegd kan worden. Het mooie van een vloerverwarming met betonlook PVC bij Knulst is dat u alles onder één dak hebt: een vast aanspreekpunt, één overzichtelijke factuur en garantie op beide producten.

Duurzaam PVC met betonlook bij Knulst

Bij Knulst vindt u alleen het beste van het beste: alle merken die wij aanbieden zijn van de hoogste kwaliteit en duurzaam. PVC met betonlook van Knulst kan daarom - bij goed onderhoud - zelfs 30 jaar meegaan.

Omdat wij staan voor onze producten, krijgt u bij Knulst altijd 10 jaar garantie op uw vloer. Dat geldt voor de vloer zelf en het leggen ervan. Wij beloven dat u lang zult genieten van die nieuwe mooie PVC vloer met betonlook.

Betonlook: industrieel en trendy

Een betonlook PVC vloer geeft uw interieur een stoere basis. Dit type PVC vloer, doorgaans een groot formaat PVC tegel met of zonder voegstrip, is perfect te combineren met een industrieel interieur met robuuste meubels en onafgewerkte materialen. Of wat dacht u van een match met een landelijk interieur en natuurlijke materialen? In de showroom van Knulst Vloeren tonen wij u graag de grote variatie aan PVC tegels die wij in ons assortiment hebben.

Merken als Therdex en Moduleo hebben levensechte tegelmotieven in hun assortiment. U bent van harte welkom om de mogelijkheden in onze showroom te komen bekijken. Bent u al nieuwsgierig? Bekijk dan alvast onze inspiratie vloeren.

Betonlook PVC Vloeren vs. Gietvloeren

Naast betonlook PVC vloeren levert en legt Knulst Vloeren tevens betonlook gietvloeren. Het mooie is dat we alles onder één dak in onze showroom overzichtelijk voor u gepresenteerd hebben. U kunt dus een eerlijk en fysiek vergelijk maken begeleid door een uitgebreid advies op maat. Voor iedere woonwens en iedere interieurstijl is wel een stijlvolle betonlook vloer te vinden.

Showroom en inspiratie

In de showroom van Knulst Vloeren hebben wij meer dan 700 verschillende PVC vloeren en vele PVC merken voor u gepresenteerd. Onze verkoopadviseurs vertellen u graag alles over dit ideale type vloer. Wilt u liever thuis alvast oriënteren? Dat is mogelijk. Bekijk onze inspiratie-pagina boordevol sfeervolle interieurfoto's met PVC vloeren of vraag ons gratis Vloeren inspiratie-magazine aan.

710